Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

İELEV Okulları, Cumhuriyet’in 100. yılını dolu dolu bir törenle kutladı!

İELEV Okulları, Cumhuriyet’in 100. yılını dolu dolu bir törenle kutladı!
29 Ekim 2023 22:05
197

HABERMAX.Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından İELEV Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı okul öncesinden liseye öğrencilerin gösterileri ve iki bini aşkın velinin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutladı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Seda Çelik Teker, “İELEV olarak Türk millî eğitimine Cumhuriyetimizin değerleri ve ilkeleri ışığında katkı sunma kararlılığımızı ilk günkü coşkumuzla sürdürüyoruz.” dedi. Sanatçı Erol Evgin törene videolu kutlama mesajı gönderirken, başarılı tenor Caner Akın unutulmaz bir opera dinletisi sundu. Törenin finalinde ise sanatçı Soner Arıca 100. yıl için özel olarak bestelediği Cumhuriyet Marşı 100. Yıl’ı İELEV Okulları öğrencileriyle birlikte seslendirdi.


İELEV Okulları, Cumhuriyet’in 100. yılını çok özel bir programla kutladı. Haliç Kongre Merkezi’nde 29 Ekim Pazar günü düzenlenen etkinlikte İELEV Okulları öğrencileri; günün anlam ve önemini yansıtan vals, koro, oratoryo, opera dinletisi ve halk oyunları gösterileri sergiledi. Gösterilerde görev alan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, aylardır emek verdikleri çalışmalarla izleyenleri mest etti.

“Ata’mızın açtığı yolda sarsılmaz bir öz güvenle ilerliyoruz!”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinin açılış konuşmasını yapan İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Seda Çelik Teker, “Ülkemizin kuruluşunun üzerinden tam bir asrın geçtiği bu çok özel yılda, İELEV olarak Türk millî eğitimine Cumhuriyetimizin değerleri ve ilkeleri ışığında katkı sunma kararlılığımızı ilk günkü coşkumuzla sürdürüyoruz. Bizler, Ata’mızın açtığı yolda hareket etmenin verdiği sarsılmaz öz güven ve Cumhuriyet’in her birimize sunduğu büyük güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bunu sağlayan, kuşkusuz Cumhuriyet’le birlikte yaşamımızın her alanını değiştiren ve iyi yönde dönüştüren çağdaşlaşma atılımlarıdır.” dedi. Vatanına âşık bir Türk kadını olarak Atatürk’e minnettar olduğunu vurgulayan Teker, “Anadolu kadını, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte eşitlik yolunda hak ettiklerine Ata’mızın öncülüğünde kavuştu ve mücadelesine hâlâ devam ediyor.” diye konuştu.


Cumhuriyet Marşı 100. Yıl’ı Soner Arıca’yla birlikte söylediler

Sanatçı Soner Arıca, Cumhuriyet’in 100. yılı için özel olarak bestelediği Cumhuriyet Marşı 100. Yıl’ı İELEV Okulları öğrencileriyle birlikte seslendirdi. Coşkulu kutlamayla ilgili duygularını paylaşan Arıca, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel olarak yazdığım marşı tüm Türkiye’ye armağan ettim. Böylesine anlamlı ve özel bir günde İELEV Okulları öğrencileriyle hepimizin marşı olan bu marşı seslendirdiğim için çok mutluyum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!” dedi.

Erol Evgin’den videolu kutlama mesajı

Törene videolu bir kutlama mesajı gönderen sanatçı Erol Evgin, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin 100. yılında İELEV Okulları Cumhuriyet Bayramı töreninde aranızda olmayı çok isterdim, konser programım nedeniyle katılamıyorum. Ancak Cumhuriyetimizin 100. yılı için bestelediğim 100 Yılda Yüz Akıyla adlı marşım ve tüm kalbimle sizinle birlikteyim.” Videolu mesajın ardından törende Evgin’in bestelediği marşın klibi yayınlandı.

İELEV Okullarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde başarılı tenor Caner Akın da unutulmaz bir opera dinletisi sundu. Akın, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan bu özel güne şahit olmanın heyecanı içindeyim. Bununla birlikte İELEV gibi eğitime bu kadar önem veren bir eğitim kurumunun var olduğunu bilmek ve yetiştirdiği öğrencilere şahit olmak hem şahsen hem de ülkemiz için geleceğe daha da umutla bakmamıza sebep oluyor. Bir de bu özel günü kutlarken onlarla beraber olmak heyecanımı daha da artırıyor.” diye konuştu.

İELEV Okulları öğrencilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temasıyla ürettikleri sanatsal çalışmalar, etkinlik boyunca Haliç Kongre Merkezi’nin Haliç Salonu fuaye alanında sergilendi. Tören öncesinde konuklar, öğrencilerin eserlerini inceleme fırsatı buldu.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.