Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

İbrahim Ethem’in kitabı olan Terbiye-i İrade, günümüz Türkçesiyle okurla buluştu.

İbrahim Ethem’in kitabı olan Terbiye-i İrade, günümüz Türkçesiyle okurla buluştu.
15 Eylül 2023 23:19
132

HABERMAX.Ketebe Yayınları Dr. Ethem Bakar’ın telif ettiği Terbiye-i İrade adlı eseri, hem özgün metni hem de sadeleştirilmiş versiyonu ile yayımladı. İrade Terbiyesi ismiyle yayınlanan Kitap, satış rekorları kırıyor.


İrade eğitimi alanında çalışan bir tıp hekimi olan Dr. Ethem Bakar’ın 20. yüzyılın başlarında telif ettiği Terbiye-i İrade, piyasaya çıktığı dönemde Osmanlı okurları arasında oldukça rağbet gördü. Bu önemli eser, dönemin gençleri başta olmak üzere bütün Osmanlı halkını irade terbiyesi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyordu. Ethem Bakar, büyük oranda Batılı kaynaklardan faydalanarak ortaya gerçek bir rehber eser çıkardı. Ketebe Yayınları’nın günümüz Türkçesine uyarladığı eser satış listelerinde ilk sırada yer alıyor.

İrade Terbiyesi, ilk bölümü teorik, ikinci bölümü ise daha çok pratik uygulama olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. İlk bölümde iradenin ne olduğu, irade terbiyesinin mümkün olup olmadığı, buna dair teoriler, iradenin ruhsal unsurları, psikolojisi ve nefse hâkimiyetin imkânı gibi konulara değinilirken ikinci bölümde iradenin güçlendirilmesi için gerekli vasıtalar açıklanıyor. İnsanı kötüye sevk eden fikir ve duygularla nasıl mücadele edileceğine dair yollar gösteriliyor.

Yıllar boyu bir yanlış anlaşılmanın peşinden giden Türk okuru, Ketebe Yayınları aracılığıyla tavsiye edilen asıl eserle nihayet buluştu. Sakarya Üniversitesinde doktor öğretim üyesi olan Ömer Faruk Can ve hattat Fatma Zehra Can’ın yaptığı araştırmalar neticesinde müellif hakkındaki ilk derli toplu bilgileri kaleme alarak yazarın hüviyetini gün yüzüne çıkardı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.