Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

İBB’DEN KADINLAR İÇİN ‘KAYNAKÇILIK ATÖLYESİ’

İBB’DEN KADINLAR İÇİN ‘KAYNAKÇILIK ATÖLYESİ’
12 Haziran 2024 09:09
263

HABERMAX. İBB, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak amacıyla kadınlar için ‘Kaynakçılık Atölyesi’ projesini hayata geçirdi. Atölye çalışmaları kapsamında, kadınlara temel kaynakçılık becerileri kazandırılarak uygulamalı eğitimler veriliyor. Başvurular ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Gedik Üniversitesi iş birliği ile kadınlar için Kaynakçılık Atölyesi düzenliyor. Proje kapsamında, toplumsal cinsiyet kavramlarında erkeklere atfedilen bir meslek olan kaynakçılık sektörüne ‘kadın kaynakçı’ yetiştirilmesi hedefleniyor. Atölyeye başvurular https://istanbulsenin.istanbul/ uygulaması üzerinden yapılıyor.

MESLEK SERTİFİKASI VERİLECEK

3 Haziran 2024 tarihinde başlayan ilk kaynakçılık atölyesi, 2 hafta sürecek. Toplam 10 günde 90 saat teorik ve pratik eğitimin alındığı program kapsamında, sınavdan geçen kaynakçı adaylarına meslek sertifikası verilecek. İlk etapta 7 kadın, kaynakçılık atölyesinde eğitim görüyor.

“ADIM ATMADAN YOLUN SONUNU GÖREMEYİZ”

Kursiyerlerden Şükran Keleş, “Atölyeyi internette gördüm, hep farklı bir şey yapmak istiyordum. Eğitimler güzel geçti, başlarken bu işten bu kadar zevk alacağımı tahmin etmemiştim. Kadınlar olarak her işi kendimiz yapabiliriz. Ben, evimdeki tamir, tesisat işlerini kendim yapıyorum, son çare usta çağırıyorum… Kaynakçılık alanında da çalışmak isterim. Bu işin kadını erkeği yok. Yeter ki içimizdeki cesareti dışarı çıkaralım, çünkü adım atmadan yolun sonunu göremeyiz” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN FARKINDALIK YARATMAK”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz Dipşar ise, “İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak, geçen hafta lastik değiştirme atölyesinin ardından kadınlara bu kez kaynakçılık eğitimi veriyoruz. Bizim için önemli olan bu işin farkındalık boyutudur. Çünkü biz, “Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok, kadınlar her alanda var olabilir” diyoruz. Mesleklerin cinsiyetleri ile alakalı toplumdaki farklı algıları kırmak istiyoruz. Bu konuda duyarlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

İBB’nin kadınlara yönelik sunduğu diğer hizmetlere ve meslek atölyelerine https://istanbulsenin.istanbul/ adresi üzerinden başvuruda bulunabilir; ya da 153’ü arayarak bilgi alabilirsiniz

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.