Dolar 32,5994
Euro 34,8026
Altın 2.503,83
BİST 9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

İBB’DEN “ERASMUSDAYS” ETKİNLİĞİ

İBB’DEN “ERASMUSDAYS” ETKİNLİĞİ
16 Ekim 2019 11:42
517

AHA.İBB speaking (İngilizce konuşma) etkinliği ile tüm Avrupa’da aynı zamanda düzenlenen “ErasmusDays” kutlamalarına dahil oldu. Katılımcıların iki gün boyunca İngilizce pratiği yaptığı etkinliğe farklı ülkelerden gelen Erasmus+ programı öğrencileri katıldı.

Avrupa’da eş zamanlı kutlamaların yapıldığı “ErasmusDays”in 3. yılı dolayısıyla İBB Eurodesk Temas Noktası’nda İngilizce konuşma ve pratik yapma etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Erasmus+ projesi olan “Multicultural Bridge-Çok Kültürlülük Köprüsü” ile İstanbul’a gelen Türk ve yabancı öğrenciler İBB Eurodesk Temas Noktası’nda buluştu.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Cağaloğlu Gençlik Ofisi’nde faaliyetlerini sürdüren İBB Eurodesk Temas Noktası’ndaki etkinliğe; 25 Türk ile Slovakyalı – Yunan – Polonyalı ve İspanyol olmak üzere toplam 60 genç katıldı.

Tercüman ve eğitmenler eşliğinde yapılan etkinlikte günlük konuşma içinde en çok karşılaşılan durum ve olaylara ilişkin pratik yapıldı. 10-13 Ekim tarihleri arasındaki etkinliğe İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü de Beyaz Gezi programı ile İstanbul’a ilk kez gelen gençlere Panorama 1453 Tarih Müzesi, Miniaturk, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı’nı gezdirdi.

İlki 2017 yılında düzenlenen “ErasmusDays” Avrupa Festivali, Erasmus+ programlarının ve yararlanıcılarının hikayelerinin daha görünür hale gelmesine, proje sonuçlarının ve hikayelerinin yerelde daha fazla paylaşmasına olanak sağlıyor.

Festival tarihlerinde, Erasmus+ program ve projelerine dahil olan kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, öğrencilerin, gençlerin ve vatandaşların deneyimlerini paylaşabilecekleri faaliyetler düzenleniyor. Proje sahibi her kurum kendi etkinliğini planlayabiliyor. Daha önce uygulanan veya mevcut projelerin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

DCIM100MEDIADJI_0045.JPG

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.