Dolar 32,2645
Euro 34,7789
Altın 2.412,57
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

İBB’DEN DENİZ ULAŞIMINI COŞTURACAK HAMLE

İBB’DEN DENİZ ULAŞIMINI COŞTURACAK HAMLE
22 Eylül 2022 10:33
168

HABERMAX.İstanbul’da deniz ulaşımının yaygınlaştırılması ve toplu taşıma entegrasyonunun sağlanması amacıyla 7 yeni deniz hattı oluşturulacak. UKOME’den oy birliğiyle geçen kararla; Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç’e kıyıya paralel ve iki kıtayı birleştiren seferler konulacak. Deniz ulaşımını kısa vadede yüzde 17 artıracak kararla, İstanbullular daha hızlı ve daha konforlu yolculuklar yapacak.

İstanbul’un doğudan batıya uzanan coğrafyası, iki kıtayı birleştiren ve ayıran doğal yapısı, toplu ulaşımda deniz yolunu daha etkin kullanmayı zorunlu kılıyor. Kentsel canlılık, sosyo-ekonomik ve kültürel zenginlikle 7/24 yaşayan kentte; toplu ulaşım entegrasyonunu artıracak yeni bir planlama yapıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), her iki yakadaki raylı sistem ve otobüs taşımacılığını entegre etmek amacıyla, UKOME’ye 7 ayrı yeni deniz hattı oluşturulması teklifi sundu. Bir deniz şehri olan İstanbul’da, ulaşımda denizin payını artıracak teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

 

Kıyıya paralel ve iki kıta arasında yapılacak yeni seferlerle, deniz ulaşımının şehrin geneline yayılması, toplu ulaşımda deniz ve kara entegrasyonu sağlanarak erişilebilirliğin artırılması, çevreci, hızlı ve konforlu bir yolculuk sunulması amaçlanıyor.

 

İstanbul’da 48 hatta yapılan deniz yolu seferleriyle günlük ortalama 230 bin olan yolculuk yapılıyor. Eklenen bu 7 hatla, kısa vadede deniz yolculuğunun yüzde 17 artırılarak 270 bine çıkartılması hedefleniyor.

DENİZ ULAŞIMINA EKLENEN YENİ HATLAR

Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp

Avcılar-Bakırköy-Kadıköy

Avcılar-Bostancı

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada

Çengelköy-Kabataş

Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp

Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.