Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İBB TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ’NE YOĞUN İLGİ

İBB TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ’NE YOĞUN İLGİ
20 Eylül 2023 14:47
107

HABERMAX.’nin Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiği projenin yeni dönemi için öğrenci seçme sınavı yapıldı. 5.100 öğrenci İBB Teknoloji Atölyeleri’nde ders almak için başvurdu. Başarı gösteren 920 öğrencinin kabul edileceği atölyeler, kodlamadan yapay zekaya, robotikten mobil uygulama geliştirmeye kadar birçok farklı alanda dersler alacak. Sonuçlar İBB Teknoloji Atölyeleri’nin web sitesinden açıklanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teknoloji Atölyeleri, teknolojiyi üreten ve geliştiren bireylerin yetişmesine; bilim ve teknolojide dışa bağımlığın azaltılmasına, teknolojiyi üreten ve geliştiren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde başlayan projede üçüncü dönem eğitimleri için süreç başladı, öğrenci seçme sınavı yapıldı.

SINAVA 5.100 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

İBB Teknoloji Atölyelerine ilkokul düzeyinden 4’üncü ve 5’inci,  ortaokul düzeyinden 6’ıncı ve 7’inci, lise düzeyinden ise 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrenciler başvurdu. teknolojiatolyeleri.ibb.istanbul  adresi üzerinden 5.100 kişi ders almak için talep oluşturdu.  Başvuru sonrası atölyelerin sınavları ise 16 ve 17 Eylül’de Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Barış Yıldız ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk de sınav salonuna gelerek öğrencilere başarılar diledi.

SONUÇLAR WEB ADRESİNDE DUYURULACAK

İki gün boyunca beş grupta yapılan sınavın içerikleri İBB’nin Teknoloji Atölyelerinde iş birliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlandı. Sınavda öğrencilerin Türkçe, matematik ve fen derslerindeki bilgileri ile algoritma ve problem çözme becerileri ölçüldü. Cevapların değerlendirilmesinin ardından İBB Teknoloji Atölyelerine sınavda başarılı olan 920 öğrenci kabul edilecek. Öğrenciler sınav sonuçlarına . teknolojiatolyeleri.ibb.istanbul adresinden ulaşabilecekler.

EĞİTİMLER İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Atölyelerdeki eğitimler ise ekim ayında başlayacak ve sekiz ay sürecek. İlkokul 4’üncü ve 5’inci sınıfların eğitimleri “Bilgisayarsız Bilgisayar Bilimi Etkinlikleri, Bilgisayar Oyunu Tasarımı ve Geliştirme, Grafik Tasarım ve Üretim” konulularında yapılacak 6’ıncı, 7’inci, 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin eğitimleri ise “Programlama ve Kodlama, Mobil Uygulama Geliştirme, Grafik Tasarım, Yapak Zeka, Robotik Uygulamaları, Proje Geliştirme” konularını içerecek.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.