Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Hayatla konuşmalarım

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Hayatla konuşmalarım
25 Ocak 2023 15:29 | Son Güncellenme: 25 Ocak 2023 15:33
158

HABERMAX. KIYMETLİ OKURLAR; Bizlerden yaş olarak büyük ve tecrübeli büyüklerimizin söylediği sözlerin genellikle doğru çıktığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Çünkü yaş tecrübe ile doğru orantılıdır yani yaş aldıkça hayat tecrübemizde artar. Nihayet bir insanlar hayatta olduğumuz sürede pek çok durumla karşılaşır ve bunun sonuçlarını yaşayarak öğreniriz. Bendenizin Yaşadıkça Öğreneceksin isimli bir öykü kitabım bile var.

Hayran olmak: Arapça ḥayrān ya da fan, ünlü kişilere ve eserlerine çok beğenmemiz dolayısıyla hayranlık duymamız. Günlük hayatta neredeyse herkesin sevdiği ve takipçisi ünlü kişi ya da kişiler vardır. Bu ünlü kişiler yaptıklarını ve çalışmalarını yakından takip ettiğimiz, bunun için hayran (fan) kulüplerine üye olduğumuz ve fan kongrelerine katılarak ve fanzinler yaratarak ya da e-posta göndererek sevgi ve sadakatımızı gösterdiğimiz ayrıyeten eserlerini kitap, yağlı boya tablolarını satın aldığımız, konserlerine gittiğimiz ve benzeri faaliyetlerine katıldığımız kimselerdir.

Akıl: Akıl bize yol gösteren rehberimizdir. Akıl sayesinde doğru ile yanlışı, gerçek ile yalanın birbirinden ayırırız. Aynı şekilde aklımızı doğru kullanarak bir konuda fikir yürütür, konuşur, tartışır, analiz yapar, sonuç çıkarır ve başkalarına görüşlerimizi açıklarız. Aklımızın olgunlaşması ise, başka insanların deneyimlerinden faydalanmak, kitap okumak, spor yapmak ve başkaca olumlu davranışları yaşamımıza dahil edilmesine bağlıdır.

Kütüphaneler: Kütüphaneler insanlığın mirası bilgilere açılan zengin kapılardır. Yaşadığımız şehirde, ilçede hatta köyde bir kütüphane bulmak ve kitap, gazete, dergi okumak için ziyaret etmemiz mümkündür. Bununla birlikte okul kütüphaneleri de vardır. Hazine değerinde Kütüphaneler de her konuda yüzlerce, binlerce kitabı bir arada buluruz. Öyle ki her bir kitap içerisinde bir dünya, hayat ve yaşamı barındırır, bizlere iyi bir şeyler katar, bilmediğimiz öğrenir, gezip görmediğimiz yerleri görme fırsatı bulur, geçek hayattaki kişiler ile yazarın kurguladığı hayali yeni arkadaşları ediniriz kendimize.

Bir Şahaser, Kaderin Gücü: (İtalyanca: La forza del destino), İtalyan besteci Giuseppe Verdi tarafından hazırlanmış 4 perdelik bir opera eseri. Eserin librettosu 1835 de İspanyol “Rivas Dükü Ángel de Saavedra” nın Don Álvaro, o La fuerza del sino adlı oyunu ve Friedrich Schiller’in “Wallensteins Lager” adlı oyunundan uyarlanarak “Francesco Maria Piave” tarafından yazılmış.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.