HABERMAX. KIYMETLİ OKURLAR; Bizlerden yaş olarak büyük ve tecrübeli büyüklerimizin söylediği sözlerin genellikle doğru çıktığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Çünkü yaş tecrübe ile doğru orantılıdır yani yaş aldıkça hayat tecrübemizde artar. Nihayet bir insanlar hayatta olduğumuz sürede pek çok durumla karşılaşır ve bunun sonuçlarını yaşayarak öğreniriz. Bendenizin Yaşadıkça Öğreneceksin isimli bir öykü kitabım bile var.
Hayran olmak: Arapça ḥayrān ya da fan, ünlü kişilere ve eserlerine çok beğenmemiz dolayısıyla hayranlık duymamız. Günlük hayatta neredeyse herkesin sevdiği ve takipçisi ünlü kişi ya da kişiler vardır. Bu ünlü kişiler yaptıklarını ve çalışmalarını yakından takip ettiğimiz, bunun için hayran (fan) kulüplerine üye olduğumuz ve fan kongrelerine katılarak ve fanzinler yaratarak ya da e-posta göndererek sevgi ve sadakatımızı gösterdiğimiz ayrıyeten eserlerini kitap, yağlı boya tablolarını satın aldığımız, konserlerine gittiğimiz ve benzeri faaliyetlerine katıldığımız kimselerdir.
Akıl: Akıl bize yol gösteren rehberimizdir. Akıl sayesinde doğru ile yanlışı, gerçek ile yalanın birbirinden ayırırız. Aynı şekilde aklımızı doğru kullanarak bir konuda fikir yürütür, konuşur, tartışır, analiz yapar, sonuç çıkarır ve başkalarına görüşlerimizi açıklarız. Aklımızın olgunlaşması ise, başka insanların deneyimlerinden faydalanmak, kitap okumak, spor yapmak ve başkaca olumlu davranışları yaşamımıza dahil edilmesine bağlıdır.
Kütüphaneler: Kütüphaneler insanlığın mirası bilgilere açılan zengin kapılardır. Yaşadığımız şehirde, ilçede hatta köyde bir kütüphane bulmak ve kitap, gazete, dergi okumak için ziyaret etmemiz mümkündür. Bununla birlikte okul kütüphaneleri de vardır. Hazine değerinde Kütüphaneler de her konuda yüzlerce, binlerce kitabı bir arada buluruz. Öyle ki her bir kitap içerisinde bir dünya, hayat ve yaşamı barındırır, bizlere iyi bir şeyler katar, bilmediğimiz öğrenir, gezip görmediğimiz yerleri görme fırsatı bulur, geçek hayattaki kişiler ile yazarın kurguladığı hayali yeni arkadaşları ediniriz kendimize.
Bir Şahaser, Kaderin Gücü: (İtalyanca: La forza del destino), İtalyan besteci Giuseppe Verdi tarafından hazırlanmış 4 perdelik bir opera eseri. Eserin librettosu 1835 de İspanyol “Rivas Dükü Ángel de Saavedra” nın Don Álvaro, o La fuerza del sino adlı oyunu ve Friedrich Schiller’in “Wallensteins Lager” adlı oyunundan uyarlanarak “Francesco Maria Piave” tarafından yazılmış.