Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

İBB Meclisi’nin anahtarı Kağıthane’de

İBB Meclisi’nin anahtarı Kağıthane’de
14 Ocak 2024 13:40
115

HABERMAX. Şişli Belediye Başkanlığı için adı geçen isimler arasında olan Serdar Kurşun’un 30 yıldır sağın elindeki Kağıthane’de 2014 yılında gösterdiği seçim başarısı İBB Meclisi’nde CHP’nin sandalye sayısını arttırmak için önemli bir veri olabilir. Kurşun, 2014’te CHP’nin aldığı toplam oyu yüzde 50 arttırsa da belediye şaibeli bir şekilde iktidar partisinde kalmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yerel seçimlerine doğru İstanbul’un stratejik ilçelerinden biri olan Kağıthane’de, Serdar Kurşun’un potansiyel adaylığı ile siyasi dengeleri lehine çevirebilir. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Kağıthane adayı olarak gösterilen ve partinin oy oranını %50’ye yakın bir artışla 25 bin oy artıran Kurşun, bu seçimlerde Şişli Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunmuştu. Ancak parti yönetimi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle Kağıthane’den aday olması durumunda, CHP’nin ilçeyi kazanma şansı artabilir. Kurşun, Şişli ilçesi için güçlü adaylardan biri. Ancak 20 yıldır AK Parti’nin 30 yıldır sağın elinde olan Kağıthane için adaylığa ikna edilmesi halinde İstanbul’da dengeler değişebilir.2014’TE ALTI OKU YÜZDE 50 ARTTIRDI

2009 yerel seçimlerinde CHP’nin Kağıthane’deki oy oranı %22,70 iken, 2014’te Kurşun’un adaylığıyla bu oran %29,6’ya yükseldi. Bu, Kurşun’un Kağıthane’deki etkili bir siyasi figür olduğunu ve partinin oy potansiyelini artırma kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor. 2019 yerel seçimlerinde ise CHP, İYİ Parti adayını destekleyerek iktidar bloğuna karşı %31,12 oy oranı elde etti. 2023 genel seçimlerinde ise Kağıthane’de iktidar bloğunun oy oranı %46,95’e düşerken, CHP ve İYİ Parti önemli bir oy potansiyeline sahip oldu.

İBB MECLİSİ İÇİN KRİTİK

CHP’nin 2024 yerel seçimlerine yönelik stratejisi, Kağıthane’de Kurşun’un adaylığı ile daha da güçlenebilir. İyi senaryoda, Kurşun’un adaylığıyla 2014 yerel seçimlerinden beri düşen oy farkı kapatılıp, CHP Kağıthane’de bir zafer elde edebilir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde üye sayısını artırabilir. Orta iyi senaryoda, kısmi ittifaklar ve Kurşun’un adaylığıyla fark belli bir oranda tutulur ve İBB’ne ek üye kazandırılabilir. Kötü senaryoda ise ittifak sağlanamaz ve oy oranı düşerse, İBB üye sayısı aynı kalabilir veya düşebilir.

İMAMOĞLU HEMŞEHRİSİNİ İKNA EDER Mİ?

Trabzonlu olan Serdar Kurşun’un, Şişli’den adaylık başvurusu yapmış olmasına rağmen, parti yönetimi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle Kağıthane’den aday olmaya ikna edilirse, 2014’te olduğu gibi oyları arttırma ve seçimi kazanma potansiyeline sahip.

DİĞER ADAYLAR KİM?

2024 yerel seçimleri için CHP’nin Kağıthane aday adayları arasında Hikmet Yıldız, Ahmet Özdemir ve Emir Engin gibi isimler bulunuyor. Ancak Serdar Kurşun’un geçmiş başarısı ve yerel seçmenlerle olan bağlantısı, onu bu adaylar arasında öne çıkarabilir ve partinin Kağıthane’deki başarı şansını artırabilir.

Serdar Kurşun Kimdir?

Serdar Kurşun, memleketi Trabzon’dur. 1960 İstanbul Okmeydanı’nda doğmuştur. Çalışma hayatına sırası ile Yahya Kemal, Hürriyet Mahallesi’nde idareci olarak görev yaparak başladı. Çağlayan ve Hamidiye Mahallesi’nde, 1986 yılından beri, Deri sektöründe 2 ayrı adreste, 10 bin metrekare üzerinde üretim yapmakta olan bir üreticidir.

Antalya’da 20 bin metrekare üzerinde Turistlik mağazacılık ve Otelcilik işi yapmaktadır. Uzun bir zamandan beri CHP üyesidir. Ayrıca Vakıfay kurucu üyesidir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.