Dolar 32,3802
Euro 34,7694
Altın 2.396,57
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

“Gürsel Tekin’den İktidar Mensuplarına Sert Eleştiri: ‘Üniversiteye Kayıt Yaptıramayan Gençlerin Hikayesini Düşündünüz mü?'”

“Gürsel Tekin’den İktidar Mensuplarına Sert Eleştiri: ‘Üniversiteye Kayıt Yaptıramayan Gençlerin Hikayesini Düşündünüz mü?'”
18 Ağustos 2023 11:35
218

HABERMAX.CHP’li Gürsel Tekin, üniversiteye kayıt yaptıramayan gençlerin durumu üzerinden iktidar mensuplarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tekin’in bu konudaki açıklamaları oldukça duygusal ve çarpıcıydı. İşte o açıklamaların detaylı bir şekilde aktarımı:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olan Gürsel Tekin, ülkenin eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara ve üniversiteye kayıt yaptıramayan gençlerin durumuna dikkat çekmek amacıyla güçlü bir açıklama yaptı. Tekin, iktidar mensuplarını eleştirerek, gençlerin geleceğinin göz ardı edildiğini ve bu durumun nasıl bir etki yarattığını vurguladı.

“Akşamları yatarken çocuklarınızı düşünerek yattınız mı?” diyerek açılış yapan Gürsel Tekin, iktidarın yöneticilerinin kendi çocuklarını düşünüp düşünmediğini sorguladı. Bu sözlerle, iktidar mensuplarının ülkenin eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıları yeterince anlamadığı ve çözüm arayışında olmadığı eleştirisini dile getirdi.

Tekin, “Acaba o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı?” sorusuyla iktidar yetkililerine soru yöneltti. Üniversiteye kayıt yaptıramayan gençlerin yaşadığı zorlukları düşünüp düşünmediklerini sorgulayarak, bu gençlerin ailelerinin çocuklarını okutmak için ne kadar çaba sarf ettiğini vurguladı.

“O aileler yemedi yedirmedi, çocuğum okusun dedi.” şeklindeki ifadeleriyle, ailelerin ekonomik zorluklara rağmen çocuklarının eğitimine büyük özveriyle katkı sağladığını ve geleceğe yatırım yaptığını belirtti. Bu cümlelerle, üniversite eğitiminin sadece gençlerin değil, ailelerin de büyük emeklerle şekillendiğini anlattı.

“Çocukları üniversiteyi kazanmasına rağmen okula gönderemedi!” sözleriyle ise, gençlerin üniversiteyi kazanmalarına rağmen eğitimlerini sürdürememelerinin trajik durumuna dikkat çekti. Bu sözlerle, iktidarın eğitim sistemini düzeltemediğini ve gençlerin potansiyelini heba ettiğini ifade etti.

Gürsel Tekin’in bu güçlü açıklamaları, üniversite eğitimine erişimde yaşanan sıkıntıları ve gençlerin geleceğine dair kaygıları dile getirerek, iktidarı eğitim politikalarını gözden geçirmeye ve çözüm üretmeye davet eden bir çıkış olarak değerlendirilebilir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.