Dolar 32,2897
Euro 35,0600
Altın 2.474,24
BİST 10.496,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 23°C

İBB BAŞKANI UYSAL AÇILIŞ ÖNCESİ BAŞAKŞEHİR MİLLET BAHÇESİNİ GEZDİ.

İBB BAŞKANI UYSAL AÇILIŞ ÖNCESİ BAŞAKŞEHİR MİLLET BAHÇESİNİ GEZDİ.
17 Kasım 2018 20:26 | Son Güncellenme: 17 Kasım 2018 20:45
478

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak olan Başakşehir Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Millet bahçeleriyle ilgili bilgi veren Uysal, “İstanbulumuza 5 millet bahçesiyle Bir  milyon Dörtüz  bin metrekarelik millet bahçesi kazandırılmış olduk dedi Buradan diğer millet bahçelerine canlı yayınla açılış yapılacak” dedi.

  • Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile birlikte açılış töreni öncesi son hazırlıkların sürdüğü Türkiye’nin ilk millet bahçelerinden olan Başakşehir Millet Bahçesi’ni gezdi. Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle kentte yapımı tamamlanan Beş millet bahçesinin yarın açılacağını hatırlattı. Açılacak Beş millet bahçesiyle Bir milyon Dörtüz Bin metrekarelik yeşil alanın vatandaşların hizmetine sunulacağına “Beş millet bahçesiyle Bir milyon Dörtüz bin metrekarelik millet bahçesi kazandırılmış oldu”
    Başkan Uysal, “Cumhurbaşkanımız İstanbul’da yapımı tamamlanan Beş tane millet bahçesinin açılışını yapacak dedi Uysal Bulunduğumuz yer şu anda Üçyüzatmış dönüm, Kayaşehir Millet Bahçesi, yine Kayaşehir’de TOKİ tarafından yapımı tamamlanan birinci etabı 350 dönümlük bir millet bahçesi. Bahçeşehir’de yine Emlak Konut tarafından yapımı tamamlanan Yüzkırk bin metrekarelik, bizim Büyükşehir olarak Ataköy’de Baruthane’de yaptığımız yaklaşık Atmış bin metrekarelik millet bahçesi ve Çırpıcı Çayırı dediğimiz yaklaşık 500 dönüm orada da şu anda 4’üncü etabı tamamlandı. Son etabı kaldı, yaklaşık 400 bin metrekaresi tamamlanmış oldu. Toplamda baktığımız zaman İstanbulumuza 5 millet bahçesiyle Bir milyon Dörtüz bin metrekarelik millet bahçesi kazandırılmış oldu. Buradan diğer millet bahçelerine canlı bağlantıyla açılış yapılacak. Cumhurbaşkanımız burada olacak, millet bahçelerini Türkiye gündemine taşıdı” dedi.
    Başakşehir Millet Bahçesi içerisinde çeşitli türde Beş bin Beşyüz yetmiş adet ağaç ile Otuz bin metrekare alana tematik bahçe yapıldı. Engelsiz oyun alanı ve çocuk oyun gruplarında engelli bireyler ve çocuklar için alanlar da yer alıyor. Millet bahçesinde ayrıca Millet Kıraathanesi de yer alıyor. Biyolojik gölet yanına ahşap malzemeden inşa edilen millet bahçesinde okuma salonu ve kafeterya yer alıyor. Alanda yer alan beton amfide de küçük etkinlikler düzenlenebilecek.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.