Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C

İBB, 32. AHİLİK HAFTASI KAPSAMINDA MISIR ÇARŞISI’NDAYDI

İBB, 32. AHİLİK HAFTASI KAPSAMINDA MISIR ÇARŞISI’NDAYDI
20 Eylül 2019 18:29
667

AHA.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 32. Ahilik Haftası kapsamında tarihi kıyafetlerle Mısır Çarşısı’ndaki esnafı ziyaret etti.

Anadolu’nun Türkleşmesi ve Müslümanlaşmasına manevi mimar olarak büyük katkı sağlayan Ahilik, günümüzde de ilham kaynağı olmaya ve yaşatılmaya devam ediyor. Osmanlı Devleti’nin büyüyerek bir cihan devleti haline gelmesindeki önemli teşkilatlarından birisi olan Ahilik, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile esnaf tarafından hatırlanıyor, yaşatılıyor.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı zabıta memurları, 16-22 Eylül arasındaki Ahilik haftası kutlamaları kapsamında, Osmanlı zabıtası kıyafetleri giyerek Mısır çarşısındaki esnafı ziyaret etti. Ziyarete İBB Zabıta Daire Başkanlığı müdür yardımcıları Mehmet Ezber ve Rıfat Yel ile Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice İciuyan Bezal, Sevim Saatçi ve Metin Öztütüncü katıldı.

Çarşıdaki esnafı tek tek ziyaret eden zabıta ekipleri, ahilik yeminini söyleyerek gül hediye etti. Esnaf ve sanatkarın kültürel temellerini oluşturan ahiliği yeniden canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikler hafta boyu tüm yurtta sürecek.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.