Dolar 32,3446
Euro 34,8281
Altın 2.407,16
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?
16 Kasım 2020 22:25 | Son Güncellenme: 17 Kasım 2020 01:14
1.076

AHA.Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen son günlerde Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs yeni adıyla Covit19 salgınına yakalandığını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda duyurdu.
Doğum Tarihi: 1 Mart 1973,Doğum Yeri: Şalpazarı (Trabzon)Medeni Durum: Evli ve iki kız, iki erkek çocuk babası.Yabancı Dil: İngilizce.Eğitim: Şalpazarı İlköğretim Okulu, Hafızlık Dönemi, Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi.İş Hayatı: 1996 yılında serbest avukat olarak Üsküdar’da mesleğe başladı.

Sosyal Hayatı: Çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK’larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği, Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği bunlardan bazılarıdır.

Siyasi Hayatı: Siyasete aktif olarak 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları’nda başladı. Fazilet Partisi’nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti’nin kuruluş süreci ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 genel ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti Üsküdar İlçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı. 2003 – 2004 yıllarında ise AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi.

Belediye Başkan Yardımcılığı Dönemi: 2004 – 2014 yılları arası Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB Meclis Üyeliği yaptı.

10 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde; TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) ve Gezici Anaokulu, KÜP (Kadın El Ürünleri Pazar Yerleri Projesi), Kandilli El Sanatları Merkezi, Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi, Çavuşdere Dönüşüm Projesi, Üsküdar Gençlik Merkezi, Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi, Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri, Türkiye’de ilk kez YÖK onayıyla başlatılan Çocuk Üniversitesi, Tarihi Eserlerin Restorasyonu, Amatör Spor Kulüplerine Saha ve Alt Yapı Projeleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi projelerinin gerçekleştirilmesine bizzat öncülük etti.

Belediye Başkanlığı Dönemi: 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Beş yıllık Başkanlık dönemi boyunca yüzlerce yeni esere imza attı. Türkiye’nin ilk altın leed sertifikalı akıllı kamu binası olan Üsküdar Belediye Başkanlığı binası hizmete girdi. Yine Türkiye’de bir ilk olan Valide Sultan Gemisi ile Üsküdar ve İstanbullulara ücretsiz Boğaz turu hizmetini başlattı. Üsküdar’a 5 yeni meydan kazandırdı. 33 yıllık imar planı sorununu ve 2B sorununu çözdü, 20 bin kişiye tapuları verildi. 9 spor merkezi, 15 yüzme havuzu, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi konseptine uygun olarak Nevmekân ve Nevmekân Sahil’i Üsküdar’a kazandırdı. Yine bu dönemde Üsküdar Bilim Merkezi ve Planetaryum açıldı. 46 yeni park ile Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2,5 kat arttı. Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete açıldı. 33 mahalleye Aile Sağlığı Merkezi yapıldı. 10 adet yeni okul inşa edildi. Türkmen yine bu dönemde toplam 62 caminin sıfırdan yapılmasına ya da restore edilmesine imza attı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 2. kez seçilerek Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Aynı zamanda hafız olan Türkmen iki de torun sahibidir.

Değerli Üsküdarlılar,
Bu ikinci beş yıllık görev süremizde de Üsküdar’ın geleceği ve Üsküdarlıların mutluluğu için işimizin başında, hemşerilerimizin yanındayız.
2014’te verdiğimiz sözlerimizi fazlasıyla yerine getirebilmenin mutluluğu ve güveniyle sizlere 2019’da yeni sözler vermiştik. Şimdi de bu sözlerimiz için çalışıyoruz. Gösterdiğiniz demokratik teveccühün bilinciyle sizler için hizmet üretiyoruz, her gün yeniden yüz binlerce kalbe dokunuyoruz.
2009’da göreve geldiğimizde sizlerin desteğiyle, devletimizin imkanlarıyla ve Üsküdar Belediyesi’nin fedakar çalışanları sayesinde çok büyük projeleri hızla tamamlamıştık. Nakkaştepe Millet Bahçesi, Nevmekan Millet Kıraathaneleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, Spor Merkezlerimiz, Bilim Üsküdar gibi dev eserleri şehrimize kazandırdık. Türkiye’nin en iyi ve modern belediye binalarından biri olan Üsküdar Belediye Sarayı ile bütün hizmetlerimizi tek bir alanda toplamış olduk.
Üsküdar’ın birçok mahallesine semt poliklinikleri, tedavi merkezleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri inşa edip yaygın ve kesintisiz bir sağlık hizmeti için bu yapıları Sağlık Bakanlığımıza devrettik.
Üsküdar’ın okullaşma oranı ve nitelikli eğitim ortamı için onlarca yeni okul inşa ettik ve eski okulları restore ettik. Eğitim şehri Üsküdar kimliğimiz her geçen gün güçleniyor. Yeşil alan yatırımlarımızla Türkiye’ye örnek çalışmalarımız bugün de devam ediyor. Kişi başına düşen yeşil alanı 4,8 m2’den 10 m2’ye çıkardık.
Sosyal belediyecilikte çözüm odaklı onlarca projemiz ve eserimizle kalpleri, haneleri ısıtmaya devam ediyoruz. Üsküdar bizim için yüzü gülen insanların şehridir ve öyle kalacaktır. İnsan onuruna uygun bir felsefeyle çalışan geniş yardımlaşma ağımızın yanında istihdam merkezimiz, kadın, çocuk ve hastalar ve kimsesizler için kurduğumuz tesislerimiz halkımızın emrinde… İnsan merkezli belediyecilikte Türkiye’ye örnek bir belediye olduk. Kültür ve sanat etkinliklerimizin zenginliği ve erişilebilirliği ile de sadece Üsküdar’a değil milyonlarca İstanbulluya ulaşabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Değerli hemşerilerim,
Altyapı, eğitim, kültür, yeşil alan ve sağlıkta bu büyük adımları atarken hiç yorulmadık. Çünkü biz aşkla çalışıyoruz, aşkla üretiyoruz. Ak Belediyeciliğin temelindeki bu ruh bize güç veriyor. Üsküdar’ın her mahallesine, her bireyine eşit ve nitelikli bir hizmet veriyoruz. 500 binden fazla Üsküdarlının beklentileri, umutları ve hakları için emrinizdeyiz.
Boğaz’ın incisi, İstanbul’un kapısı Üsküdar, işte bu gayret ve şuurla bugün Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek şehirlerinden biri oldu. Bu güzel ünvanı bir madalya gibi göğsümüzde taşımak ve gelecek kuşaklara devretmek için çalışmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz.
İyi ki Üsküdar var.

Hilmi Türkmen
Belediye Başkanı

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.