Dolar 32,4056
Euro 34,7989
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Her vedâ bir hüzün taşır..

Her vedâ bir hüzün taşır..
23 Temmuz 2019 19:37
1.682

AHA.Her vedâ bir hüzün taşır..Çok Kıymetli ve Sevgili Gazeteci Arkadaşlarım merhabalar..

Genellikle Basın Danışmanlığı maillerinde,‘Sayın Basın Mensubu Arkadaşımız’ hitabıyla karşınızda olan şahsım, bu kez bir vedâ sebebiyle karşınızda..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi / Basın Danışmanlığı’nda, kurum Basın Danışmanı/Basın Uzmanı olarak Temmuz 1994’de başlayan görevim, yine bir Temmuz günü sona ermiş bulunuyor.

Kıymetli Dostlar,

İstanbul’un sorunlarını çözen, her biri içinde yüzlerce plan, proje ve uygulamayı barındıran çalışmalara hem şâhitlik etmek hem de o çalışmaların İstanbul Tarihine ve Basın Tarihine not düşülmesi anlamında, binlerce sayfa doküman çalıştık ve binlerce sayfa bilgi metni ve sayısız haber metni oluşturduk.

Pek çok konsept haber ve yine 90’lı yıllardan İstanbul’un 2010’una, 2023’üne projeksiyon tutan sayısız Özel Haber yaptım. Basına Cevaplar ve bilgilendirme metinleri yazdım.

Bunları kurumum adına sizinle paylaşırken, altında şahsî imzam olmasa da, o haberler yayınlanınca, o misss kokulu Gazeteyi elime alırken kendi haberim yayınlanıyormuş gibi heyecan ve sevgi duydum.

Çalışanı olmaktan hep gurur duyduğum İstanbul Büyükşehir Belediyem!

Ve sinesinde doğup yaşadığım Canım İstanbulum!

Haliç’in 80 cm’e kadar düşen balçığında sal benzeri bir tarama gemisinde, çamur barajlarında, bir sigara izmariti atılamayacak kadar mükemmelleştirilmiş Katı Atık Transfer İstasyonlarında, çöp depolama alanlarında, benim ‘Metro Serinliği’ dediğim en güzel ve nem kokulu serinlik, yerin 50 metre altında metro kazılarında, zemin sondajlarında, Ortofoto Haritalarında, 1/100bin, 50bin, 25bin, 5bin ve bin ölçekli planlarında, her birinin içinde, tarihinde önce ruhumla, sonra aklım ve bilgimle kaybolduğum eşsiz anıt eserlerinin restorasyonlarında, yollarında ve kavşaklarında, yatay-dikey bahçelerinde, bisiklet yollarında, ıslah olan derelerinin kenarlarında, binlerce kitaplık kütüphanelerinde, müzelerinde, sayısı meçhul haber ve köşe yazısı incelemesinde, tünelyollarında, meydanlarında, metro raylarında, vagonlarında, engelli saraylarında, nostaljik tramvayında, yeni satın alınan İETT otobüslerinde, refüjlerinde, plan ve projelerinin içinde..İstanbul Haberi için gezen bir Sevdâlın geçti Ey  İstanbul..

Sakın Unutma.. Beni Unutma..

Çalışarak değil, koşarak, ilk günkü heyecan, aşk ve merakla, tükenmeyen ilgiyle daima üreterek, üretmek isteyerek ve tabii ki ‘yetkilerim’ çerçevesinde fırtına gibi geçen 25 yılda, siz değerli Meslekdaşlarımla çok kıymetli mesailerimiz oldu. Birbirimizi besledik, büyüttük ve geliştirdik.. ben böyle inanıyorum..

Daha 12 yaşımda Baskan Yayınlarının, ‘Domino Gazeteci’ cep romanı ile başlayan, sonrasında bütün Gazeteleri delik deşik etme pahasına derlediğim topladığım Gazete haberleri, Yazı Dizileri ve sonrasında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu – Radyo Televizyon eğitimi.. Ve hep süren yazma, haber, uzun yıllar Dergicilik ve Araştırma Dosyaları, sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Müşavirliğinde, bir İstanbullu olarak, Gazetecilik Mesleğini, Kamu Kurumu ile Basın arasındaki çoğu zaman maalesef eksik kalan o ‘diyalog’u sağlamaya, kurumun Gazeteciye, Gazeteci arkadaşımızın kuruma karşı meramını ifade etmeye kendi çapında adanmış 25 yıl..

Sevgili Dostlar.. Yaptığımız çalışmalar sırasında şayet gönlünü incittiğim bir arkadaşım var ise, lütfen hakkını helal edebilir mi?

Benden yana, tüm hakkım helal olsun.

Her zaman güzel haberlerde, güzel yerlerde, ülkemizin ve İstanbulum’un güzel günlerinde görüşebilmek dileğiyle, diyorum..

İçten selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Allah’a emanet olun

Hatice Öncül

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Basın Danışmanlığı/Basın Uzmanı

0212-455 14 50 (3 Hat)

0533-788 54 66

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.