Dolar 32,2659
Euro 34,7951
Altın 2.422,83
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Hasan Can’dan Kılıçdaroğlu’na 15 Yıldır Personele Asgari Ücretin Üzerinde Maaş Veriyoruz

Hasan Can’dan Kılıçdaroğlu’na 15 Yıldır Personele Asgari Ücretin Üzerinde Maaş Veriyoruz
12 Aralık 2018 19:27 | Son Güncellenme: 12 Aralık 2018 19:30
571
AHA.Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili seçim vaadinin ardından Ümraniye Belediye Hizmet Binasında TGRT Haber, İHA, DHA ve AA’ya açıklamalarda bulunarak göreve geldikleri 2004’ten bu yana Ümraniye Belediyesi personeline asgari ücretin yüzde 60-70 üzerinde maaş verdiklerini söyledi.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde asgari ücretle ilgili seçim vaadinin ardından Ümraniye Belediye Hizmet Binasında TGRT Haber, İHA, DHA ve AA’ya açıklamalarda bulunarak göreve geldikleri 2004’ten bu yana Ümraniye Belediyesi personeline asgari ücretin yüzde 60-70 üzerinde maaş verdiklerini söyledi. 

Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde 1 Ocak’tan itibaren CHP belediyelerinde asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını açıkladı. Başkan Hasan Can, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu açıklamanın ardından Ümraniye Belediyesinin personeline verdiği maaşla ilgili TGRT Haber, İHA, DHA ve AA’ya röportaj verdi.Başkan Hasan Can: “Biz Ümraniye Belediyesi Olarak Personelimize 2004’ten Bu Yana Resmî Asgari Ücretin Yüzde 60-70 Fazlasını Verdik”

Başkan Hasan Can yaptığı açıklamada, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hayretle karşıladım. Kendisi 1 Ocak’tan itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde asgari ücreti 2 bin 200 lira olarak uygulayacaklarını ifade etti. Hâlbuki biz Ümraniye Belediyesi olarak personelimize 2004’ten bu yana resmî asgari ücretin yüzde 60- 70 fazlasını verdik. İhaleleri yaparken taşeron firmalarla işçiye ne ücret ödeyeceklerini de tarif ederek yazıyorduk. Şu anda asgari ücret 2018 itibari ile bin 603 lira iken bizde en düşük rakam 2 bin 502 lira. Bizde 2 bin 502 liradan daha az ücret alan personel yok. 2019 için en düşük ücret asgari ücretin yüzde 55 fazlası olacak. Bu da yaklaşık 3 bin 340 lira gibi bir rakama denk geliyor” dedi.Başkan Hasan Can: “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Günaydın’ Diyorum”

Başkan Hasan Can: “15 yıl önce belediye başkanı olduğum zaman, ‘Mevcut asgari ücret ile vatandaş nasıl geçinsin?’ dedim. 15 yıl boyunca müteahhitler aracılığıyla istihdam edilen işçilerimizin ücretlerinden bir lira dahi kesilmeden kuruşuna kadar banka kanalı ile gününde ödenmesi şartını getirdik. Tüm personelimize her türlü sosyal haklarını 15 yıldan beri veren bir belediyeyiz. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Günaydın’ diyorum” dedi.Başkan Hasan Can son olarak, “İşçilerimizin bizim gösterdiğimiz bu muhabbet ve onların haklarını koruma noktasındaki gayretlerimize işçilerimiz de canla başla çalışarak cevap verdi. Ümraniye’de çok işi başarmak onlarla beraber el birliğiyle yürümekle mümkün oldu. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlara verdiğimiz her şey helal olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.