Dolar 32,3789
Euro 34,5665
Altın 2.384,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Hamsi Festivali Coşkusu Çekmeköy’ü Sardı

Hamsi Festivali Coşkusu Çekmeköy’ü Sardı
5 Şubat 2024 12:01
140

HABERMAX. Çekmeköy Belediyesi’nin üçüncü kez düzenlediği Hamsi Festivali, Taşdelen Meydanı’nda büyük bir coşkuya sahne oldu. 5 ton hamsinin ikram edildiği festivale, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Ankara Milletvekili Zehra Nur Aydemir, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Tahsin İnce ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde İsmail Türüt, Onay Şahin ve Volkan Arslan sahne alarak birbirinden güzel parçalar seslendirdi. Sanatçıların horonları soğuk havayı ısıtırken, Başkan Poyraz ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da hamsi tezgahında vatandaşlara hamsi ikram etti.

Başkan Poyraz’dan Metro ve Taşdelen Kavşağı Sözü

Festivalde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Rahmetli Kadir abi döneminde başlayan Çekmeköy’den Taşdelen, Aydınlar, Cumhuriyet oradan Kirazlıdere’ye devam eden Yenidoğan-Sultanbeyli- Sancaktepe metrosuna kılçık hat dediler ve kuyuları toprakla doldurdular. Taşdelen Kavşağı’nda 5 yıldır sizlere zulüm ediyorlar mı Çekmeköy? Şimdi bir başkanımız var ve diyor ‘Ey Çekmeköy halkı Allah nasip eder 31 Mart’ta bana oy verir destek olursanız ve ben başkan olursam Çekmeköy-Taşdelen metrosunu yapmak ilk işlerimden biri olacak’ diyor. Murat Kurum. Diyor ki, ‘Taşdelen Kavşağı’nı da ben çözeceğim yapacağım’. Önemli bir kültür merkezimiz vardı 5 yıldır bekliyor. Adını Allah rahmet eylesin Alparslan Türkeş’in ismini vereceğimiz. Ey ülkücü gençler, ey milliyetçi gençler eğer başkan olursam Alparslan Türkeş Kültür Merkezi’ni bitireceğim diyor Murat Kurum. Şimdi biz buradan söz verelim. Diyelim ki bütün akrabalarımız, komşularımızla arkadaşlarımızla gece demeden gündüz demeden 31 Mart akşamına kadar Murat Kurum’u İstanbul’un şehr-i emini, bu kardeşinizi de Çekmeköy’de şehr-i emin yapmaya hazır mısınız?” dedi.

Murat Kurum’dan Çekmeköy’e 5 Müjde

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İstanbul’umuza, İstanbullu kardeşlerimize, Karadenizli hemşerilerimize hizmet etmek için yeni bir yola çıktık. Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu programımızı 10 temel başlıkta detaylı bir şekilde sizlere, İstanbullu hemşerilerimize sunduk. Çok yakında ilçelerimize dair projelerimizi de açıklayacağız. Ancak sizlere şöyle bir bakınca heyecanınızı, merakınızı az da olsa gidermek istiyorum. Vaktinizi çok almadan müjdelerimize geçmek istiyorum.

1. Metro Hattını Açacağız: 1 Nisan’da ilk iş olarak CHP’li İBB yönetiminin hafriyat döküp kapattığı Çekmeköy, Kirazlıdere, Güngören, Aydınlar, Taşdelen, Yenidoğan metro hattını süratle başlatacağız.

2. Taşdelen Kavşağı Sorununu Çözeceğiz: Taşdelen’de her geçen gün artan trafik var. İBB’nin 5 yıldır hiçbir şey yapmayıp sadece algı ve reklamını yaptığı tünel kavşağını revize edeceğiz ve en kısa süre içerisinde Çekmeköylü kardeşlerimize kazandıracağız.

3. Yeni Meydan Kazandıracağız: Köprülü kavşağımız Neveser Konaklarının oradan trafiği yerin altına alacağız. Böylelikle şehrimize 12 bin metrekarelik yeni bir meydan kazandıracağız.

4. Otoyol Bağlantı Yolu: Kuzey Marmara Otoyolundan 2. Köprüye giden bağlantı

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.