Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 752. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a Yürüyüşünün 752. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
13 Ağustos 2023 16:18 | Son Güncellenme: 13 Ağustos 2023 16:24
287

HABERMAX. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 752. yıl dönümü, Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğiyle büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu özel gün, Hacı Bektaş Veli’nin yaşamı ve öğretileri üzerine yapılan bir dizi etkinlikle anlam kazandı.

Bakan Ersoy Etkinlik, Hacı Bektaş Veli’nin türbesi olan Hacıbektaş ilçesinde düzenlendi. Türbenin önünde toplanan binlerce Alevi-Bektaşi vatandaş, dualar eşliğinde Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anarak saygı duruşunda bulundu. Ardından, Alevi-Bektaşi öğretilerini yaşatan dedeler ve ileri gelenler tarafından yapılan konuşmalar dinlendi.

Konuşmalarda, Hacı Bektaş Veli’nin Anadolu’ya getirdiği barış, hoşgörü, bilgelik ve adalet gibi değerler vurgulandı. Hacı Bektaş Veli’nin öğütleriyle insanlığa ışık tuttuğu ve felsefesinin bugün hala aydınlık bir yol olduğu belirtildi. Katılımcılar, Hacı Bektaş Veli’nin öğretilerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Ersoy Anma etkinliğinde, Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin hayatını anlatan sergi ve fotoğraf sergileri de yer aldı. Ziyaretçiler, Hacı Bektaş Veli’nin yaşamına dair önemli anılara tanıklık ederek onun manevi dünyasına daha da yaklaşma fırsatı buldu.

Etkinlik, Alevi-Bektaşi ocaklarının sembolü olan semah gösterileriyle renklendi. Semah gösterileri, katılımcıların manevi duygularını yükseltirken aynı zamanda Hacı Bektaş Veli’nin felsefesine olan bağlılıklarını da ifade etti.

Anma etkinliği, Hacı Bektaş Veli’nin düşünceleri üzerine yapılan panel ve konferanslarla da zenginleştirildi. Önde gelen akademisyenler ve bilim insanları, Hacı Bektaş Veli’nin felsefesi, etkisi ve bugünkü yansımaları hakkında bilgi paylaştı. Bu etkinlikler, Hacı Bektaş Veli’nin düşüncelerinin derinlemesine analiz edilerek daha geniş kitlelere aktarılmasını sağladı.

Bakan Ersoy. Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 752. yıl dönümünde Alevi-Bektaşi vatandaşlarla bir araya gelmek, onun öğretilerini anlamak ve yaşatmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz anma etkinliği büyük bir başarıyla tamamlandı. Bu etkinlik, Hacı Bektaş Veli’nin manevi mirasının yaşatılmasında ve yayılmasında önemli bir adım oldu. Hacı Bektaş Veli’nin felsefesinin hepimizin yolunu aydınlatmasını umut ediyoruz ve onun öğretilerine bağlı kalarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.