Dolar 32,3148
Euro 34,9865
Altın 2.445,95
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Maltepeliler’le buluşan “Daha” filmine yoğun ilgi

Maltepeliler’le buluşan “Daha” filmine yoğun ilgi
21 Kasım 2018 12:30 | Son Güncellenme: 21 Kasım 2018 21:28
470

Maltepeliler’le buluşan “Daha” filmine ilgi yoğun oldu.

Onur Saylak’ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu, Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck ve Tuba Büyüküstün’ün başrollerini paylaştığı, mültecilerin sorununu konu alan “Daha” filmi, Maltepe’de büyük ilgiyle karşılandı. Filmin gösterimi sonrası düzenlenen söyleşide Saylak, “Herkesi birbirinden güzel etkinliklerin düzenlendiği Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne davet ediyorum” dedi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM), kasım ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği sinema gününde, Onur Saylak’ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu ve büyük beğeni kazanan 2017 yapımı “Daha” filmini gösterdi. Dünya prömiyerini Çekya Karlovy Vary Film Festivali’nde ve Türkiye prömiyerini 24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştiren, başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck ve Tuba Büyüküstün’ün paylaştığı film, Uluslararası Adana Film Festivali’nden 4 ödülle döndü ve yurtdışında da birçok ödülün sahibi oldu. Hakan Günday’ın aynı adlı kitabından uyarlanan ve Antalya’da çekilen filmde, kaçak göçmenlerin hikâyesi, babasıyla seyahat eden küçük Gaza’nın gözünden anlatılıyor.

ONUR SAYLAK’TAN ÇAĞRI

Film sonrasında Saylak ile Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız’ın moderatörlüğünde söyleşi yapıldı. Saylak söyleşide, filmle ilgili merak edilen soruları yanıtlayarak, “Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan bu filme, romanın sadece belirli bir kısmını alabildik. Aslında burada çok sert bir film yaptığımız söyleniyor ama gerçek yaşamda mültecilerin yaşadıkları sorunlar, bundan da sert. Film farklı okumalara açık ve tabi şu andan bakarak daha değişik sahnelerin olabileceği veya şu bölümün aslında şöyle olmaması gerektiğini de düşünüyorum. Zaten yönetmen bir filme yaslanarak ben oldum deyip, ömrü boyunca bu filmle de özdeşleştirilmemeli. Kendini sürekli geliştirerek daha iyisini nasıl yapabilirim diyebilmeli” dedi. Konuşmasını, “Herkesi birbirinden güzel etkinliklerin düzenlendiği Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne davet ediyorum. Bu gibi kurumlara mutlaka destek verilmeli” diyerek sonlandıran Saylak, ayakta alkışlandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.