Dolar 32,2175
Euro 35,1464
Altın 2.472,01
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Gürsel Tekin’den Çarpıcı Ekonomi Yorumu: “200 TL ile Ne Alınır?”

Gürsel Tekin’den Çarpıcı Ekonomi Yorumu: “200 TL ile Ne Alınır?”
5 Ağustos 2023 19:38 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2023 19:40
226

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel sekreteri ve 24. dönem İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından ekonomiye dair çarpıcı bir paylaşım yaptı. Gürsel Tekin, beş yıl önce ve günümüzde 200 TL ile nelerin alınabildiğini karşılaştıran bir paylaşım yaparak dikkatleri çekti.

Paylaşımında, beş yıl önce 200 TL ile 1 kg dana kuşbaşı, 1 kg un, 1 kg şeker, 1 kg yağ, 1 kg tereyağı, 1 kg fasulye, 10 yumurta, 1 kg pirinç, 5 paket makarna, 1 kg soğan, 1 kg domates ve 1 kg bulgur gibi bir dizi temel gıda maddesinin alınabildiğini belirten Gürsel Tekin, günümüz şartlarında ise 200 TL ile yarım kilo dana kuşbaşı almanın bile güçlüğüne dikkat çekti.

“Bugün yarım kilo dana kuşbaşı alırsan ne güzel. Sizden çalınanlara iyi bakın” şeklinde konuşan Gürsel Tekin, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti ve halkın ekonomik durumunun iyileştirilmesine vurgu yaptı.

Gürsel Tekin’in bu çarpıcı paylaşımı, ekonomi politikaları ve halkın yaşadığı ekonomik zorluklarla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. Sosyal medya kullanıcıları da Tekin’in mesajına geniş bir ilgi gösterirken, ekonomi yönetiminin alacağı önlemler ve vatandaşların yaşadığı güçlüklerin çözümü için atılacak adımlar merakla bekleniyor.

200 TL ile ne alınır? 5 yıl önce 1kg dana kuşbaşı, 1 kg un, 1 kg şeker, 1 kg yağ, 1 kg tereyağı, 1 kg fasulye, 10 yumurta, 1 kg pirinç, 5 paket makarna, 1 kg soğan, 1 kg domates, 1 kg bulgur. Bugün? Yarım kilo dana kuşbaşı alırsan ne güzel. Sizden çalınanlara iyi bakın.

Image

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.