Dolar 32,3848
Euro 34,7861
Altın 2.398,64
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Gürsel Tekin: Suudi Arabistan’ın İhlallerine Karşı Türkiye’den Sert Çıkış

Gürsel Tekin: Suudi Arabistan’ın İhlallerine Karşı Türkiye’den Sert Çıkış
30 Aralık 2023 14:20
250

HABERMAX.Eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Suudi Arabistan yönetimine karşı sert bir duruş sergileyerek Türkiye’nin egemenlik haklarını koruma vurgusu yaptı. Tekin’in açıklamalarında, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ve cesedinin asitte eritilip kuyuya atılması olayının Suudi Arabistan’ın uluslararası hukuku ihlal ettiği bir örnek olarak ele alındığı görülüyor.

Gürsel Tekin, Suudi Arabistan’ın Fifa kurallarına uymasıyla ilgili eleştirilerde bulunarak, bu ülkenin görünüşte kurallara saygılı olmasına rağmen insan hakları ihlallerinde bulunduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Tekin’in vurgularında Atatürk’ün siyasi bir figür olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak anılması gerektiği ön plana çıkıyor. Suudi Arabistan’ın Atatürk resmine siyasi deme yetkisinin olmadığını belirten Tekin, Türkiye’nin egemen bir devlet olduğunu ve Suudi Arabistan’ın emir ve yasaklarına göre hareket edenlerin Suud mandası olduğunu savundu.

Gürsel Tekin’in açıklamaları, Türkiye’nin egemenlik haklarını koruma konusundaki kararlılığını yansıtarak, Suudi Arabistan’a karşı sert bir duruş sergiliyor. Türkiye’nin hakkını ve hukukunu koruma noktasında güçlü bir mesaj iletiyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.