Dolar 32,3311
Euro 34,8454
Altın 2.389,86
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Gürsel Tekin, Reddi miras yüzde 85 oldu, araçlar otoparkta çürüyor

Gürsel Tekin, Reddi miras yüzde 85 oldu, araçlar otoparkta çürüyor
9 Temmuz 2023 10:15
373

HABERMAX.Haciz ve trafik cezaları nedeniyle otoparka çekilen araçları gösteren CHP’li Tekin “Otoparkta çürüyen araçlar 4-5 milyar dolar değerinde. Çok yazık” dedi.

CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Başakşehir’deki yaklaşık 3 bin aracın bulunduğu yediemin otoparkına gitti. Tekin, haciz ve trafik cezası borçları gibi çeşitli nedenlerle yediemin otoparkına çekilen araçların çürüdüğüne dikkat çekti. Türkiye genelinde bu şekilde bulunan ve hurda olmayı bekleyen yüzbinlerce aracın toplam değerinin 4 milyar doları bulduğu bilgisini de paylaştı.

İstanbul Başakşehir’deki yediemin otoparkı adeta araç mezarlığına dönüşmüş durumda. Her model ve yaştan otomobil ve kamyonet bulunuyor.

SERVETİMİZ ÇÜRÜYOR

Otoparkta piyasa değeri milyon liralar olan ve genelde makam aracı olarak kullanılan lüks model arabalar da olduğunu belirten Tekin, “Devlet büyüklerimizin bindiği araçların tamamı bu araçlar. Ve o araçların ortalama kiraları her ay 350-400 bin lira. Yani fakir fukaramızın cebinden her ay makam araçlarının 350-400 bin TL kirası çıkıyor. Onun için bu arabayı burada çürüteceğinize hiç olmazsa fakir fukarayı bu kirayı ödemekten kurtarın, makam arabası yapın” dedi. Tekin, “Türkiye’de şu anda icra otoparklarında 500 binin üzerinde motor var; 700 bin ile 1 milyon arasında da otomobil, kamyon, traktör, otobüs ve benzerleri var. Ortalama bir hesap yaptığımızda 4-5 milyar dolar servetimiz çürümeye terk edilmiş. Bunun adı düpedüz ihanettir” ifadelerini kullandı.

REDDİ MİRAS YÜZDE 85’E

Yediemin otoparklarındaki borçlu araçların reddi miras yapıldığını aktaran Tekin, “Türkiye’de tarihimizde ilk kez bir toplumun yüzde 85’i reddi miras yapabilecek duruma gelmişse bu son derece tehlikelidir, düşündürücü bir tablodur. Yoksulluk, sefalet reddi mirasta yatıyor” dedi.

Haber kaynak Gürsel Tekin 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.