Dolar 32,2446
Euro 34,8102
Altın 2.418,50
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Günaydın: Küçükbaş yem desteğimiz, yakında büyükbaş yem desteğiyle sürecek..

Günaydın: Küçükbaş yem desteğimiz, yakında büyükbaş yem desteğiyle sürecek..
11 Ağustos 2021 17:55 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2021 17:56
259

AHA.Son bir – bir buçuk yıllık dönemde yem fiyatlarındaki artış besicilik ve sütçülükle uğraşan üreticilerimizi canından bezdirdi, üretimden kopma noktasına getirdi.
Bu soruna bir çözüm yaratabilmek amacıyla geliştirilen proje kapsamında, İBB, İstanbul’lu küçükbaş üreticilerine ücretsiz yem desteği yapma kararı aldı.

Bu çerçevede önce talepler toplandı. Ardından, Marmara Belediyeleri ile İBB arasında yürütülen işbirliği ve dayanışmanın bir sonucu olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile bir sözleşme imzalandı ve Tekirdağ Büyükşehir’in yem fabrikasında uygun rasyonla üretilen 1.200 ton kuzu yemi 3,3 milyon TL ödenmek suretiyle satın alındı.

Böylece, yeni bir yem fabrikası kurmak ya da kiralamak yerine, belediyelerimizin dayanışması ve işbirliğiyle yem üretimi ve satın alma işi tamamlanmış oldu.
Bugün Silivri’nin Alipaşa mahallesinde, yem dağıtımına bir şenlik havası içinde başladık. Kısa fakat anlamlı bu törene milletvekilimiz Özgür Karabat, Silivri ilçe başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz, Silivri Ziraat ODASI başkanımız, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı’mız, muhtarlarımız, üreticilerimiz, İBB Tarım Daire Başkanımız, Şube Müdürlerimiz, ziraat mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlarımız yanında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi danışman ve çalışanlarımız katıldı.Bu destek üreticiye nefes aldırmak yanında, yem piyasasını da regüle edecek bir işlev üstleniyor. Nitekim, yem fiyatlarında bir gerileme, bölgede hemen kendisini gösterdi..

Küçükbaş yem desteğimiz, yakında büyükbaş yem desteğiyle sürecek..
Üretimi ve üreticiyi desteklemeye devam edeceğiz.
Kır ve kent yoksulluğunu bitireceğiz..
Dayanışma hayatı güzelleştiriyor, güzelleştirecek;
Her şey çok güzel olacak..
Şimdilik İstanbul’da..

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.