Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

GTD ve Hatay Dayanışma Derneği’nin Ortak Etkinliği: Belgesel ve Hatay Mutfağı

GTD ve Hatay Dayanışma Derneği’nin Ortak Etkinliği: Belgesel ve Hatay Mutfağı
20 Mart 2024 01:14
387

HABERMAX. GTD, geçtiğimiz günlerde Hatay Dayanışma Derneğiyle belgesel çalışması ve workshop etkinliği kapsamında bir araya geldi. Katılımcılar hep birlikte  ‘Tennurden Dıste’ belgeselini izledi. Ardından Hatay mutfağının tarihi kültürüne dikkat çekmek, depremden sonra yeni yapılaşma dahilinde Hatay mutfağına uygun gastronomi sokaklarının ve lezzetlerinin planlanıp hayata geçirilmesi üzerine konuşmalar yapıldı.

Etkinliğe; Hatay Dayanışma Derneği Başkanı Fahir Semir Abacı,  GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe, MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci,  “Antakya Mutfağı” ve “Sokak Lezzetleri” kitaplarının yazarı Mehmet Tanrıverdi, “MU” kitabında mutfak şiirlerine yer veren şair Nisa Leyla, “Mınınn” isimli romanıyla Hatay mutfağının olmazsa olmazı “Keşkeği”  konu alan Özge Doğa, Turizm ve Gastronomi yazarı Cem Polatoğlu gibi isimler yer aldı.

MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci konuşmasında, Hatay mutfağının kültürüyle tarihe ışık tutan en önemli mutfaklardan biri olduğunu ve Hatay mutfağının, çok kültürlülük içeren birçok mutfak kültürlerinin harmanlandığı şehir olduğunu söyledi. GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Hatay mutfağının Türkiye içindeki önemine ve bu lezzetleri ortaya çıkaran deneyimli şeflere teşekkürlerini iletti. Turizm ve Gastronomi yazarı Cem Polatoğlu ise konuşmasında depremin Hatay’a, Hatay insanına verdiği zararı ve deprem öncesi Hatay için ne yapılması gerekiyorsa ihmal edilmemesi gerektiğinden bahsederek sözlerini tamamladı.

Etkinliğin sonlarına doğru; Antakya’dan gelen çorba, peynir çeşitleri, babagannuş, haydari, tuzlu yoğurt, humus, yaprak sarma, içli köfte, kaytaz, lahmacun, biberli ekmek, kömbe,   kabak tatlısı ve künefe gibi yöresel lezzetler iftar saatinde konuklara ikram edildi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.