Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

GOWİT, GLOBAL PERAKENDE MEDYA PAZARINDA VİTES BÜYÜTTÜ

GOWİT, GLOBAL PERAKENDE MEDYA PAZARINDA VİTES BÜYÜTTÜ
12 Temmuz 2023 10:23
110

HABERMAX.Dünya Reklam Araştırma Merkezi olan WARC’ın tahminlerine göre büyüklüğü 2023’te, 122 milyar dolara ulaşacak olan perakende medya, dijital reklamcılığın 3’üncü dalgası haline geldi. Yerli reklam teknolojileri girişimi olan GoWit de markaların ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak, perakende medya alanında güçlü, dinamik ve farklı bir etki yaratmayı hedefliyor. Kurulduğu 2019’dan bu yana bu yana en az 3 kat büyüme gösteren şirketin beş sene içerisindeki hedefi, Avrupa’da ve Latin Amerika’da perakende medya pazarının en az yüzde 20’lik bir kısmında kontrol sahibi olabilmek…

Kişisel reklamlar ve çok kanallı müşteri erişimi üzerine geliştirdiği çözümlerle, reklamverenlere kapsamlı bir reklam platformu sağlayan GoWit, tüm dünyada hızla gelişen ve değişen dijital reklamcılık sektörüne yeni bir soluk getiriyor. 2019 yılında Enes Dabanlıoğlu, Şeref Yarar ve Emrah Adsan tarafından kurulan GoWit, online platformlarında gelişen müşteri potansiyelini değerlendirme ihtiyaçlarını karşılamak ve gitgide gelişen e-ticaret ekosisteminde reklam yerleşimlerinden yeni bir gelir kaynağı sağlamak isteyen pazaryerlerine ve perakende şirketlerine ulaşma misyonunda aktif olarak çalışmalarına ve iş birliklerine devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde aralarında Esas Ventures, Alarko Ventures, APY Ventures ve Mindvest GSYF’nin dahil olduğu bir yatırım turundan 1 milyon dolarlık yatırım aldıklarını belirten GoWit Kurucu Ortağı ve CEO’su Emrah Adsan, şirketin 2019 yılından bu yana en az 3 kat büyüme gösterdiğini belirtti. Yatırım almadan kendi öz sermayeleri ile şirketi bu noktalara getirdiklerini söyleyen Adsan sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikli hedefimiz Avrupa ve Latin Amerika pazarına açılmak olacak. Yeni almış olduğumuz yatırımı da büyük ölçüde Avrupa’da ve Latin Amerika’da büyümek için kullanacağız. Yaklaşık 5 sene içerisinde, bahsettiğim bölgelerde perakende medya pazarının en az yüzde 20’lik bir kısmında kontrol sahibi olmayı hedefliyoruz. Pazarda böyle bir büyüme sağlamamız, 1 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmamız için yeterli olacaktır. Bu 5 sene için bir diğer hedefimiz ise Asya Pasifik pazarına açılmak olacak.”

Dijital reklam gelirlerinin yüzde 18’ini temsil ediyor

Geçtiğimiz yıl RMA (Retail Media Ads – Perakende Medya Reklamları) platformunu piyasaya süren GoWit, pazaryerleri reklam alanlarında markaların farklı kanallarda gösterilebilen reklam formatları, etkili kitle hedeflemeleri ile marka bilinirliğini, satışları ve genel reklam dönüşümlerini arttırıyor.

Global perakende medya sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Emrah Adsan, “Günümüzde toplam dijital reklam gelirlerinin yüzde 18’ini temsil eden perakende medya, perakendecilere ve pazar yerlerine müşteri trafiğini satışa dönüştürme, reklamverenlere ise marka bilinirliğini ve satışlarını artırma fırsatı sunuyor” dedi. Forbes’un yaptığı araştırmada markaların yüzde 74’ünün perakende medya reklamlarına şimdiden büyük bir bütçe ayırdığına dikkat çeken Adsan, “Özellikle CPG (Paketlenmiş Tüketici Ürünleri) şirketlerinin yüzde 81’inin perakende medya yatırımlarını artırmayı ve bu alanda daha fazla harcama yapmayı hedeflediğini” belirtti. Adsan, “Daha çok marka ve işletmenin de bu alanda yatırımlarının artması ile perakende medyanın dijital pazarlama ve reklamcılık içindeki rolünün önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünüyoruz. Biz de GoWit olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana, reklamcılık ekosistemini değiştirmeye ve daha demokratik bir hale getirmeye odaklanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Perakende medya 110,7 milyar dolara ulaştı

Müşteriye doğru kanalda, doğru zamanda ulaşmanın en etkili yolu olan perakende medya, geçtiğimiz sene 110,7 milyar dolara ulaşarak dijital reklamcılığın en hızlı büyüyen kolu olmayı başardı. Üstelik, çerezlerin kaldırılmasının ardından perakende medyaya olan ilginin daha da artması bekleniyor. Buna bağlı olarak GroupM, önümüzdeki 5 yıl içerisinde perakende medya hacminin yüzde 60 oranında artarak 160 milyar dolara ulaşmasını öngörüyor. IAB Avrupa ise reklamverenlerin 2026 yılına kadar perakende medyaya 28,9 milyar avroyu aşkın harcama yapacağını tahmin ediyor.

GoWit Hakkında:

Dijital reklamcılık alanında çözümler üreten ve global bir teknoloji şirketi haline gelen GoWit, pazar yerleri için çok kanallı perakende medya reklamcılığı deneyimi sağlayan inovasyonlar sunmaktadır. Sektörde 10 yılı aşkın deneyime sahip üç kurucu ortak Emrah Adsan, Enes Dabanlıoğlu ve Şeref Yarar tarafından 2019 yılında kurulan GoWit, sunduğu perakende reklamcılık platformu ile online satışların artırılması, müşteri kazanımı ve marka bilinirliğini öne çıkarma gibi etkili ve uzun vadeli çözümler üretmektedir. Birçok perakendeci ve markayı tek bir reklam platformunda bir araya getiren GoWit, Sponsorlu Ürün, Sponsorlu Marka, Görsel, Video ve Mağaza içi reklamlar da dahil olmak üzere çeşitli on-site ve off-site reklam formatları sunmaktadır. GoWit, global müşterileri, geliştirdiği güvenilir ve yenilikçi ürünleriyle, Türkiye’nin dijital reklam teknolojileri sektöründe aldığı pazar payının artmasını sağlayacak çalışmalarına hızla devam etmeyi hedeflemektedir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.