Dolar 32,3803
Euro 34,7027
Altın 2.405,23
BİST 10.102,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI BELEDİYE VATANDAŞ İŞ BİRLİĞİ

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE KARŞI BELEDİYE VATANDAŞ İŞ BİRLİĞİ
18 Mart 2020 10:21 | Son Güncellenme: 18 Mart 2020 10:24
411

AHA.Marmaris Belediyesi’nin bakımsız binaların iyileştirilmesi yönünde başlattığı proje kapsamında binalardaki çalışmalar hız kazandı. Sezonun da yaklaşmasıyla Marmaris genelindeki bir çok binada yürütülen dış cephe iyileştirme çalışmaları dikkat çekti.

Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, 5 Nisan 2016 tarihli meclis kararı gereğince 15 Eylül 2019 tarihinden itibaren bakımsız, sıvasız, görüntü kirliliğine neden olan binaların mülk sahiplerine oturdukları yapıları iyileştirmeleri yönünde tebligat yaptı. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan bir çok ev sahibi yaz sezonunun da yaklaşmasıyla binalarında çalışma başlattı. Kimi binalarda sıva veya kaplama, kimi binalarda boyama, kimisin de ise kabloların dışarıdan içeriye taşınması çalışması başlatıldı. Böylece görüntü kirliliğiyle mücadele vatandaş ve belediye işbirliğiyle ortak bir çalışmaya dönüştü. Yenilenen binalar kentin genel görünümüne olumlu katkı sağladı.

BİRÇOK BİNADA ÇALIŞMA VAR

Konuyla ilgili bilgi veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, kış başında başlatılan tebligat çalışmanın çok olumlu sonuçlandığını belirterek, “Kent estetiğini bozucu nitelikte eski, sıvası dökülmüş, boyasız ve bakımsız olduğu tespit edilen tüm mülk sahiplerine tebligatlarımız ulaştı. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla bir çok binada dış cephe çalışması yapıldığını görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Çünkü Marmarisimiz daha temiz ve modern bir hale bürünüyor. Havaların iyileşmesi ile daha da fazla binada çalışma yapılacağına inanıyoruz. Henüz çalışma başlatmamış mülk sahiplerine de gerekli düzenlemelere bir an önce başlamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.