Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Gizlemenin Yeni Yolu: AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’den Şaşırtıcı Karar

Gizlemenin Yeni Yolu: AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’den Şaşırtıcı Karar
11 Haziran 2024 22:26 | Son Güncellenme: 11 Haziran 2024 22:35
312

HABERMAX. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, yeni bir adım atarak belediyenin vakıf ve derneklerle imzalayacağı tüm protokoller için toplu yetki aldı. Bu karar, Demir’in kiminle protokol imzaladığını ve hangi vakıflara ne tür destekler sağladığını kamuoyundan gizleyebileceği endişelerini doğurdu.

Karar, belediye meclisinde yapılan oylamayla onaylandı ve yürürlüğe girdi. Artık Demir, detaylarını açıklamak zorunda kalmadan vakıf ve derneklerle anlaşmalar yapabilecek. Bu durum, belediyenin kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair şeffaflık eksikliği ve potansiyel yolsuzluk endişelerini artırdı.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Karar, muhalefet partilerinden ve şeffaf yönetim savunucularından sert eleştiriler aldı. Birçok kişi, bu yetkinin kötüye kullanılabileceğini ve yandaş vakıflara usulsüz avantajlar sağlanabileceğini belirtti. Eleştirmenler, belediye yönetiminde şeffaflığın ve hesap verebilirliğin temel ilkeler olduğunu vurguladı.

Demir’in Açıklamaları

Bünyamin Demir ise, bu yetkinin belediyenin işlerini daha hızlı ve verimli yürütmesi amacıyla alındığını belirtti. Demir, “Bu karar, belediyemizin hizmet süreçlerini hızlandıracak ve vatandaşlarımıza daha etkin hizmet sunmamızı sağlayacak” ifadelerini kullandı. Ancak, bu açıklamalar eleştirileri yatıştırmaya yetmedi.

Kamuoyunun Beklentisi

Vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, belediyeden daha fazla şeffaflık talep ediyor. Belediye meclis üyeleri ve yerel basın, Demir’in bu yetkiyi nasıl kullanacağını ve hangi vakıf ve derneklerle protokoller imzalayacağını yakından takip edeceklerini belirtti.

Sonuç ve Beklentiler

Bünyamin Demir’in aldığı bu karar, Güngören Belediyesi’nin gelecekteki yönetim ve denetim süreçlerini derinden etkileyebilir. Belediye yönetiminin bu konuda nasıl adımlar atacağı ve kamuoyunun endişelerini nasıl gidereceği merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.