Dolar 32,3625
Euro 34,6893
Altın 2.395,81
BİST 10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Gider ayak: Ali Kılıç rant için İmamoğlu’nu bile dinlemedi!

Gider ayak: Ali Kılıç rant için İmamoğlu’nu bile dinlemedi!
20 Ekim 2020 15:11 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2022 14:08
1.245

AHA.Maltepe Gülsuyu’ndaki 50 dönümlük deprem toplanma ve yeşil alanı konut alanına dönüştürecek  plan tadilatını 6. İdari mahkemesi iptal etmişti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Ali Kılıç, müteahhit firma ile Danıştay’a başvurdu, ancak burada da ret kararı çıktı. İBB ise Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile müdahil olduğu davadan kamu yararı olmadığı gerekçesi ile geri çekildi.
250  milyonluk rant iştahları kabarttı

Maltepe  Gülsuyu Mahallesi’nde özel bir şirketin talebi ile 50 dönüm deprem toplanma ve yeşil alan konut alanına çevrilmek istendi. Dönemin AK Partili İstanbul Belediye Başkanlığı ve CHP’li Maltepe Belediyesi’nce yapılan imar planı tadilatı kamu yararı içermediğinden, dönemin Belediye Meclis Üyesi Hasan Gökkaya tarafından Mahkemeye taşınmıştı. Söz konusu Maltepe’nin en değerli arazisinin mülkiyeti  hem ilçe hem İBB’ye  ait. Müteahhit firmanın ise arazide yeri var. Burada yapılacak plan tadilatı ile arazinin tamamına yaklaşık 250 konut yapılmak isteniyor.

Mahkemeden iptal üstüne iptal

6.İdare Mahkemesi, 24.04.2019 tarihinde bölgedeki yeşil alanları ve donatı alanları azaltarak, özel şahıslara ilave olarak verilen 24.000 m2 yeni konut alanları içeren plan tadilatını donatı alanlarını azaltması, yoğunluğu arttırması nedeniyle kamu yararına uygun olmadığı gerekçesi ile iptal etmişti. Ancak bu mahkeme kararına, AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve CHP li Maltepe Belediyesi ile plan tadilatını isteyen özel firmanın müdahil olarak istinaf Mahkemesine yaptığı itirazda mahkemece uygun bulunmayarak plan tadilatı yine iptal edilmişti.

Ali Kılıç İmamoğlu’nu da dinlemedi

İki mahkeme kararında da kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle iptal edilen tadiat planı için Maltepe belediyesi, özel firma ile birlikte Danıştay’a başvurdu. Danıştay’a başvuru aşamasında ilginç bir durum yaşandı. Bu aşamada Ali Kılıç başkanlığındaki CHPli Maltepe Belediyesini, AK Parti’den CHP ye geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yalnız bıraktı. Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile İBB plan tadilatından desteğini çekti ve hukuki olarak yarar bulunmadığından Danıştay’a itiraz başvurusu yapmama kararı aldı. Konunun asıl müdahili İBB’nin davadan çekilme kararına rağmen Ali Kılıç’ın bu kadar inat etmesi, ‘Rantın büyüklüğü başkanın gözünü karattı’ yorumlarına neden oldu.

Danıştay son kararını verdi: İzin yok

İki mahkeme kararına rağmen inatla plan tadilatını almaya çalışan Belediye Başkanı Ali Kılıç ve müteahhit firma Danıştay engeline takıldı. Danıştay kamu yararı olmayacağı gerekçesi ile başvuruyu ret etti. Ancak Ali Kılıç’ın yeni bir plan tadilatı ile şansını bir kez zorlayıp zorlayamayacağı merak konusu.

Gökkaya: Ekrem İmamoğlu doğru olanı yaptı

Konunun başından beri takipçisi olan ve plan tadilatını yargıya taşıyarak büyük bir faciaya engel olan Maltepe CHP’nin önceki dönem meclis üyesi Hasan Gökkaya gazetemize şu açıklamalarda bulundu: İstanbul Büyükşehir Belediye Sayın Başkanı  Ekrem İmamoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum eğer davadan vazgeçmemiş olsalardı Maltepe ilçesinin son yeşil alanını da elden gidecekti. Ekrem İmamoğlu bu kararı ile bir kere daha rantın değil halkın yanında olduğunu göstermiştir. Bundan sonrada bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğim’’ dedi.

Haber Gürhan Demirtaş /Maltepe Flashaber

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.