Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Gezi Direnişi Mahkeme Salonlarına Sığmaz

Gezi Direnişi Mahkeme Salonlarına Sığmaz
29 Eylül 2023 12:20
118

HABERMAX.Gezi Parkı adını verdikleri davaya ilişkin karar dün Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından açıklandı. Buna göre tutuklu yargılanan Taksim Dayanışması üyeleri Mücella Yapıcı, Hakan Altınay ve Yiğit Ali Ekmekçi tahliye edildi. Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’nun cezaları ise onanmış oldu.

Bu dava yozlaşmış iktidara karşı ülke genelinde milyonlarca yurttaşın “Hükümet İstifa” sloganları ile ayağa kalktığı, tarihimizin gördüğü en büyük ve meşru halk hareketinin adını taşıyor. İktidarın hesabı bu büyük halk hareketini özel isimlere daraltmak, mahkeme kayıtlarına uluslararası bir komplo olarak geçirmek, küçültmek ve karalamak… En önemli nedeni ise Gezi Direnişi’ne karşı AKP’nin içinde hiç bitmeyen rövanş duygusu.

İktidar Gezi’de ortaya çıkan halk iradesini asla içine sindiremedi. 2013 Haziran’ında AKP iktidarını sallamaya başlayan halk hareketine karşı ne yaparlarsa yapsınlar ne yalan söylerlerse söylesinler Gezi’ye kara çalamadılar. Bu büyük halk hareketinin bir uluslararası komploya indirgenmesi ve bir komplo olarak tarihe kazınması için ısmarlama açılan davalar, mahkeme salonlarında işlenen hukuk cinayetleri de kâr etmeyecek.

Halk hareketlerini mahkeme salonlarına sığdıramazsınız. AKP’nin kimseyi Gezi adını verdiği bir dava ile tutuklaması meşru kabul edilemez. AKP döneminde açılmış ve tamamı çıkarlarına uygun şekilde bağlanmış tüm siyasi davalar gibi bu dava da baştan sona hükümsüzdür.

Tahliye edilen arkadaşlarımız; Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’a içtenlikle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Gezi’nin çizgisi 10 yıl önce milyonlarca insanın ellerinde çizilmişti. Bugün de milyonlarca insanın aklı ve vicdanında tertemizdir. 10 yıl önce yenilmemişti, bugün de yenilemez!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.