Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, Millî Reasürans 94 yıldır sigorta sektörünün güvencesi olmayı sürdürüyor

Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, Millî Reasürans 94 yıldır sigorta sektörünün güvencesi olmayı sürdürüyor
19 Temmuz 2023 02:33
138

HABERMAX.Türkiye’de sigortacılığın gelişiminde önemli bir rol oynayan Millî Reasürans T.A.Ş, sektöre ve ülke ekonomisine katkılarını artırarak sürdürüyor. 19 Temmuz’da 94’üncü yılını kutlayan şirket, uzun yıllara dayalı verimli ve sürdürülebilir büyüme hedefini geleceğe taşımaya devam ediyor. Şirketin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Millî Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, “Bu sene 94’üncü yılımızı kutlarken, sektörümüzün reasürans ihtiyacını karşılayan en önemli piyasa aktörlerinden biri olmaya devam ediyor, uluslararası piyasalara açılma stratejimiz ile küresel nitelikli, saygın ve güvenilir bir reasürör olma konumumuzu güçlendiriyoruz. Bunun yanında bir Cumhuriyet kurumu olarak yürüttüğümüz projelerle toplumsal cinsiyet eşitliği, kültür-sanat ve spor alanındaki gelişmelere de katkıda bulunuyoruz” dedi.

Kurulduğu 1929 yılından bu yana Türkiye sigortacılık sektörünün teminatı konumundaki Millî Reasürans, lider konumunun sorumluluğuyla sektöre ve ülke ekonomisine olan katkısını artırarak sürdürüyor. Avrupa’nın en köklü reasürans şirketleri arasında yer alan Millî Reasürans, sağlam mali bünyesi, güçlü teknolojik alt yapısıyla desteklenen müşteri odaklı iş modeli ve deneyimli kadrosuyla uluslararası piyasalarda da saygın bir iş ortağı olarak tercih ediliyor.

Dünyada tüm branşlarda zorunlu reasürans sistemini yürütmüş ilk ve tek özel şirket olduklarını hatırlatan Millî Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, “Ülkemizde zorunlu reasürans sisteminin sona ermesinin ardından, güncel piyasa koşullarına uygun yapısal değişimleri hayata geçirmiş olan Şirketimiz sektörümüzün reasürans ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Ayrıca uluslararası piyasalara açılma stratejisi ile küresel ölçekte de nitelikli, saygın ve güvenilir bir reasürör olma konumumuzu sürdürüyoruz. Bunun yanında bir Cumhuriyet kurumu olarak yürüttüğümüz projelerle toplumsal cinsiyet eşitliği, kültür- sanat ve spor alanındaki gelişmelere de katkıda bulunuyoruz” dedi.

“Küresel markamızı yarınlara aktarmayı hedefliyoruz”

Genel müdürlük ve Singapur Şubesi kanalıyla uzun yıllara dayalı işbirlikleri sayesinde kâr odaklı ve sürdürülebilir büyüme hedefini geleceğe taşıdıklarını söyleyen Özdemir, şöyle devam etti: “Şirketimizin piyasa payı ve lider konumumuz sayesinde sigorta sektörüne tahsis ettiğimiz önemli seviyede reasürans kapasitesinin yanı sıra teknik deneyim ve birikimimizle sektörde kârlılık ve teminatların sürdürülebilirliği amacıyla gerekli altyapı ve iş kabulü disiplinin sağlanması, sigorta şirketleri veya risklerin reasürans yapılarının optimize edilmesi ve sektörümüze her anlamda destek ve işbirliği sağlanması açısından faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hasar ödemelerindeki etkin tutumumuzla sigorta şirketlerinin müşteri memnuniyetine önemli oranda katkıda bulunuyoruz. Tıpkı bugün olduğu gibi gelecekte de ulusal ve uluslararası piyasalarda, faaliyetlerimiz ile yarattığımız küresel markamızı yarınlara aktarmayı hedefliyoruz.”

Millî Reasürans 94’üncü kuruluş yılı videosuna sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.