Dolar 34,4927
Euro 36,4472
Altın 2.949,33
BİST 9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 11°C

GENEL MÜDÜR ERMUTLU, BARAJLAR DOLUYOR ANCAK TASARRUF ŞART

GENEL MÜDÜR ERMUTLU, BARAJLAR DOLUYOR ANCAK TASARRUF ŞART
25 Şubat 2022 10:58 | Son Güncellenme: 26 Şubat 2022 16:53
350

HABERMAX.İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, “Kısa sürede bir su sıkıntısı öngörmüyoruz ancak barajlarımızda ne kadar su olursa olsun, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeli, suyu tasarruflu kullanmayı bir hayat tarzı haline getirmeliyiz” dedi.

İstanbul’da barajların doluluk oranları, son haftalarda yağan kar ve yağmurla birlikte ciddi miktarda artış gösterdi. Yağışlar öncesi yüzde 50’ler bandında olan doluluk oranları, yüzde 80 seviyelerini aştı. 23 Şubat 2022 tarihinde İstanbul verilen su miktarı 2 milyon 739 bin metreküp olarak gerçekleşirken 24 Şubat 2022 tarihi itibariyle içmesuyu kaynaklarının doluluk oranı yüzde 80,61 olarak ölçüldü.

Yağışlı mevsimin devam etmesi sebebiyle doluluk oranlarının daha da artacağını öngörüyoruz. Buna rağmen küresel iklim değişikliği ve buna bağlı yaşanan kuraklık, barajlarımızdaki doluluk oranlarından bağımsız olarak suyun tasarruflu ve verimli kullanılmasını zorunlu kılıyor.İSKİ GENEL MÜDÜRÜ RAİF MERMUTLU: SUYU TASARRUFLU KULLANMAYI HAYAT TARZI HALİNE GETİRMELİYİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu Kurum olarak İstanbul’da suyun yönetimini titizlikle gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “İstanbul’a 365 gün 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede içmesuyu sağlıyoruz. Bunu sağlamak için de Melen’den Istrancalar’a kadar geniş bir coğrafyada, 23 bin kilometreyi bulan altyapıyı yönetiyoruz. İstanbul’u susuz bırakmamak için tüm önlemleri ivedilikle alıyor, şehrin gelecekteki ihtiyaçları doğrultusunda atılması gereken adımları bugünden atıyoruz” şeklinde konuştu.
İSTANBUL’U SUSUZ BIRAKMAMAK İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

İstanbul’un suyunu korumak ve yeni su kaynakları temin etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini anlatan İSKİ Genel Müdürü Mermutlu, “Barajlarımızı ve baraj havzalarımızı koruyoruz. İçmesuyunda kayıp-kaçak oranını düşürmek için çalışmalar yürütüyoruz. Şu an Melen Sistemi’nin kapasitesini günlük 735 bin metreküp arttıracak yeni bir pompa sisteminin çalışmalarını yürütüyoruz. Şehri susuz bırakmamak için tüm önlemleri alıyoruz” diye konuştu.SUYU TASARRUFLU KULLANMAK ŞART

İSKİ’nin çalışmalarının yanı sıra İstanbulluların da suyu dikkatli kullanmaları gerektiğinin altını çizen Mermutlu, “Biz gereken çalışmaları yapıyoruz ancak İstanbulluların da suyu tasarruflu kullanmalarının önemi büyük. Bugün barajlarımızdaki doluluk oranı, bizleri mutlu ediyor. Ancak, küresel iklim değişikliği ve buna bağlı yaşanan kuraklık, tüm dünyanın olduğu gibi bizim de suyu dikkatli kullanmamızı zorunlu kılıyor. İstanbullulara şunu söylemek istiyorum, kısa sürede bir su sıkıntısı öngörmüyoruz ancak barajlarımızda ne kadar su olursa olsun, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeli, suyu tasarruflu kullanmayı bir hayat tarzı haline getirmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

İSKİ’DEN 10 PRATİK SU TASARRUF YÖNTEMİ ÖNERİSİ

1. Duş-banyo süresinin kısaltılması.
2. Sıcak su kullanımlarında su ısınana kadar akan suyun bir yerde biriktirilmesi.
3. Bulaşıkların sudan geçirilmeden bulaşık makinesinde yıkanması.
4. Diş fırçalarken, tıraş olurken musluğun açık tutulmaması.
5. Damlatan muslukların ve akan klozet rezervuarlarının tamir ettirilmesi.
6. Sebze ve meyvelerin akan su yerine su dolu bir kabın içinde yıkanması.
7. Çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam dolduktan sonra çalıştırılması.
8. Lavaboların altlarında bulunan musluk vanalarının kısılması.
9. Daha az su sarfiyatı yapan tuvalet rezervuarlarının tercih edilmesi.
10. Araç yıkanıyorsa bunun akan su yerine bir kovaya doldurulan su ile yapılması.

İSKİ
Kurumsal İletişim
Şube Müdürlüğü
24.02.2022

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.