Dolar 32,5955
Euro 34,7913
Altın 2.493,56
BİST 9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, “Kanal İstanbul sadece rant projesidir.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, “Kanal İstanbul sadece rant projesidir.
3 Ekim 2021 20:32 | Son Güncellenme: 3 Ekim 2021 20:37
254

Habemax.Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Başkanlığı toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Davutoğlu: İlçe bazlı yeni kalkınma programları talep etmiştik.

: İlçe bazlı yeni kalkınma programları talep etmiştik.

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Kanal İstanbul sadece rant projesidir.

İstanbul Türkiye’nin kalbidir.

(Gazetecinin sorusu) Siyasi partiler İstanbul ve Ankara partisi midir? Şehirler arasında fırsat eşitliği olduğunu düşünmüyorum.

Davutoğlu: İlçe bazlı yeni kalkınma programları talep etmiştik. Maalesef bizim yapısal dönüşüm dediğimiz dönüşümü bize yaptırmadılar. Bizim yeni bir kalkınma konseptini hayata geçirmemiz lazım. Tarımı havza bazlı tarıma dönüştürmek lazım. Alım garantili ürün verilmesi lazım çiftçiye. Yeni bir siyaset Anadolu’nun bağrından çıkacak.

(Gazetecinin sorusu) CHP’nin Kürt sorununu HDP ile çözebilmesi üzerine açıklaması oldu. HDP’yi ittifak olarak görüyor musunuz? Kürt sorununda muhatap kimdir?

Davutoğlu: Kürt vatandaşlarımızın sorunları vardır. Özellikle bölgede kayyum atamaları gibi. Bizim için bütün partiler muhataptır. Meşru olan, Meclis’te işlevi olan bütün partilerle görüşürüz. Muhatap; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Kürt vatandaşlarımızın bütünüdür. Kürtler söz konusu olunca HDP’yi, Türkler söz konusu olduğunda başka bir partiyi sadece muhatap olmak doğru olmaz. Sorunu tek bir adrese endekslediğiniz zaman sorunun çeşitliliği ve farklı aktörler devre dışına çıkmış olur. HDP her siyasi partisi gibi, sadece Kürt sorunu bağlamında değil her konuda her partiyle görüşülür diyalog kurulabilir.

İmralı’dan mektup getiren, Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaranların Türkiye’de meşru olan partilerle görüşülmesinden rahatsız olması doğru değil.

Video Karar tv/Haber medya notu

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.