Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 21°C

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu İzmir’de seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu İzmir’de seslendi
3 Kasım 2020 16:50
833

İzmir’de hükümete sert sözlerle yüklenen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumartesi günü depremin vurduğu İzmir’e giderek bölgede incelemelerde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, incelemelerin ardından kameralar karşısına geçerek gazetecilerin sorularını  cevapladı. Davutoğlu Sözlerine depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Gelecek Partisi lideri, imar yasasının önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin çok acil bir imar yasası çıkarmak zorunda olduğunun altını çizen Ahmet Davutoğlu, “Herkesi bağlayan, bütün tarafları bağlayana ama en önce de müteahhitleri bağlayan, açık, objektif kurallar koyan bir imar yasası çıkarmadan deprem gerçeğiyle yüzleşmemiz çok zor” dedi.

AFAD ve diğer arama kurtarma ekiplerinin son derece özverili çalıştığının altını çizen Davutoğlu, “Arama kurtarma ekiplerimizin sayıları Türkiye ölçeğinde hala yetersizdir. Çok sayıda arama kurtarma ekibine daha ihtiyacımız var. Deprem sonrasında da halkımızın psikolojik rehabilitasyonu için çaba sarf etmemiz lazım” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte imar barışı adı altın yapılan bazı ruhsatsız binaların dahi kamu bütçe açıklarını kapatmak için, bir kaynak oluşturmak için bir af kapsamına alınmasının zararlarını görüyoruz. Kuralları objektif olarak ortaya konmuş bir imar yasasına ve il bazında şekillenmiş yeni bir anlayışa ihtiyaç var”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.