Dolar 34,2325
Euro 37,0626
Altın 2.999,88
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C

Gazetecilikte Beyoğlu Tanıklığı Paneli yapıldı

Gazetecilikte Beyoğlu Tanıklığı Paneli yapıldı
21 Ekim 2024 18:10
42

HABERMAX. Panelde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar “Beyoğlu’nda gerçekleşen 6-7 Eylül 1955 olayları, 16 Şubat 1969 kanlı pazar olayı, 1 Mayıs 1977 olayları ve Gezi, hem demokrasi hem de gazetecilik açısından çok önemli olaylar olarak tarihe geçti” dedi.

İSTANBUL-Beyoğlu Belediyesi “Gazetecilikte Beyoğlu Tanıklığı” adında bir panel düzenledi. 21 Ekim 2024 Pazartesi günü Beyoğlu Metrohan’da düzenlenen panele Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar da konuşmacı olarak katıldı.

Vahap Munyar panelde yaptığı konuşmada öğrencilik yıllarında Beyoğlu’nda yaşadığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

“Beyoğlu birçok gazeteci gibi benim de yaşamımda belirleyici oldu. Öğrencilik döneminde Beyoğlu’nda yaşadım. Gazeteciliğe başladıktan sonra da Beyoğlu’na haber yapmak için hep geldim. Beyoğlu ekonomide, kültür ve sanat yaşamında sürükleyici bir rol üstlendi. Ekonomi dünyasının da temsilcisi olan odalar ve dernekler de Beyoğlu’ndaydı.“

Konuşmasında Beyoğlu’nda gerçekleşen toplumsal olayların gazetelik açısından önemine işaret eden TGC Başkanı Vahap Munyar şöyle devam etti:

“6-7 Eylül 1955 olayları, 16 Şubat 1969 kanlı pazar olayı, 1 Mayıs 1977 olayları Gezi, hem demokrasi, hem de gazetecilik açısından çok önemli olaylar.Türkiye’nin bugünkü iklimini oluşturan kırılmalara neden olan olaylar diyebiliriz. Daha sonra Beyoğlu’nda Feminist Kadın Yürüyüşlerine, Cumartesi Annelerinin eylemlerine tanıklık ettik. Gezi olayları ise gazetecilik açısından çok zor bir dönemdi. 54 gazeteci yaralandı. 33 gazeteci gözaltına alındı. Gezi’yi haberleştiren gazeteciler hedef seçildi, saldırıya uğradılar. Gaz fişeğiyle yaralandılar.”

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney panelin açılışında bir konuşma yaptı. Nazım Alpman’ın moderatörlüğü üstlendiği panele Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanı gazeteci yazar Altan Öymen, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile Tele1 program yapımcısı Namık Koçak da konuşmacı olarak katıldı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.