Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Gazeteci Bülent Çavuş, Süleyman Soylu’ya sordu: İstanbul’un göbeğinde terör ne olacak?

Gazeteci Bülent Çavuş, Süleyman Soylu’ya sordu: İstanbul’un göbeğinde terör ne olacak?
28 Ağustos 2022 11:58 | Son Güncellenme: 28 Ağustos 2022 11:59
194

HABERMAX.Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamda ” Türkiye’de şu an 120 terörist kaldı.” açıklamasına karşı ” İstanbul’un göbeğinde terör ne olacak ” dedi

Gazeteci Bülent Çavuş, Süleyman Soylu'ya sordu: İstanbul'un göbeğinde terör ne olacak?

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş’un Gazi Mahallesi’nde maganda kurşunuyla vurulduktan sonra felç kalan oğlu, 2 yıl süren tedavinin ardından 2017’de yaşamını yitirdi. “Evladın öldü mü sen de ölüyorsun” diyen Çavuş, sorumluların bulunmasını talep ediyor.

Ahmet Emre Çavuş, İstanbul‘un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı.Omuriliğinin zedelenerek, vücudunun yüzde 99’unun felç kalmasına neden olan olay gerçekleştiğinde, henüz 17 yaşındaydı…Tabancadan çıkan kurşunla vurulmasının ardından ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl tedavi gören Çavuş, 13 Ağustos 2017’de de vefat etti.”Oğlumuz, 2 yıl mücadele etti ama sonunda dayanamadı. Ahmet Emre yaşasaydı, 26 Mayıs’ta 22 yaşına basacaktı” ifadelerini kullanan baba Bülent Çavuş, yaklaşık 5 yıldır oğullarının vurulmasından sorumlu olan kişi ya da kişilerin yakalanıp, adaletin yerini bulması için gösterdikleri tüm uğraşların sonuçsuz kaldığını anlattı.

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş yaptığı açıklamada ”  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun yaptığı açıklamda ”Allah’ın izniyle Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023’te Türkiye’yi terörden temizleyeceğiz. Türkiye’de şu an 120 terörist kaldı. Bir tek terörist bırakmadan ülkemizi tertemiz hale getireceğiz.” demiş ben burdan soruyorum Terörle mücadele ediyoruz ama sokaktaki magandayla mücadele edemiyoruz. Bireysel silahlanmanın önüne geçmedik .Benim 2015 yılında Oğlum 17 yaşında vuruldu 2017 yılında yanı 2 yıl 11 gün sonra vefat etti .Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizim sesimizi duymadı tam 7 yıldır İlahî adalete sığındım. Sorumlunun yargılanmasını, cezasını çekmesini istiyorum.Ahmet Emre Çavuş için 6 yıldır Adalet Arıyoruz ama SESİMİZİ DUYAN YOK .Hükümet İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kör, sağır ve dilsiz olmuş Oğlum Ahmet Emre Çavuş vurlduğunda 2015 Yılında Bu Yana Sultangazi İlçesinde 4 Emniyet Müdürü Değişti 4 İçişler Bakanı Değişti Dosya Bakan 6 Savcı Değişti Bizi 2022 Yılında Oğlumuza Bunu Yapan Kişi Veya Kişileri Bulamadık.

“TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ AMA…”

Acılı baba, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Oğlumun mezarına onun neden öldüğünü yazdım. İnsanlar bu çocuk neden ölmüş görsün diye oğlumun kabrine iki tabela koydum. Girenler o yazıyı okuyup, dua edip, ondan sonra yakınlarının mezarına gidiyor. Asker uğurlamaları oluyor mesela. Çok korkuyorum birine bir şey olacak diye. Yoğun bakımlarda aylarca, hastanelerde 2 yıl uğraştık. Oğlum önce felç geçirdi, 2 yıl çekti, sonra da vefat etti. Terörle mücadele ediyoruz ama sokaktaki magandayla edemiyoruz. Bireysel silahlanmanın önüne geçmek şart.”

Başka ailelerin de kendilerinin çektiği acıyı yaşamaması adına girişimde bulunan Çavuş ailesi, 2017 yılında bireysel silahsızlanma için ‘Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu’nu kurdu. Pek çok ismin de desteğiyle özellikle sosyal medyada etkisini göstermeye başlayan platforma ilişkin konuşan Bülent Çavuş, cinayet oranlarının düşürülmesi için silahlanmaya karşı yasa çıkarılmasının şart olduğu görüşünde.

“BİREYSEL SİLAHLANMA ÇOK FAZLA ARTTI”

Türkiye’deki bireysel silahlanma artışına dikkat çeken Çavuş, “Bayramda plastik silah hediye alınan çocuk, büyüdükçe gerçeğine hevesleniyor. Resmi olmayan rakamlara göre Türkiye’de 21 milyonu aşkın silah var. Her gün cinayet haberleri, kadın cinayetleri… Tüm bunların ana teması, bireysel silahlanma. Böyle devam ederse, cinayet de maganda kurşunu da bitmez!” dedi.

UMUTLAR TÜKENMEYE BAŞLADI

Oğlunu vuran kişinin 5 yıldır bulunamaması karşısında umudunu yitirmeye başladığını belirten Zeynep Çavuş ise evladının acısını bir gün bile akıllarından çıkmadığını anlattı. Acılı anne, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Ben 41 yaşında evlat acısı yaşadım. Vurulduğu günden itibaren 2 yıl evine gelemedi oğlum. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz ki, oğlumun katili 5 yıldır bulunamadı? Evladın ölünce her doğum gününde, her mezara gittiğinde aynı şeyi yaşıyorsun. Tek dileğim, oğluma bunu yapanın cezasını çekmesi. Oğlum mezarında rahat uyusun. 19 yaşında toprağın altında yatırıp, sorumlusunu bulamadıkları için bu dünyadaki adalete güvenmiyorum. İlahî adalete sığındım. Sorumlunun yargılanmasını, cezasını çekmesini istiyorum.”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.