Dolar 32,2142
Euro 35,0211
Altın 2.501,84
BİST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

“Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali: Suudi Arabistan Kararıyla Alevlenen Tartışmalar”

“Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali: Suudi Arabistan Kararıyla Alevlenen Tartışmalar”
29 Aralık 2023 22:08
236

HABERMAX.Türk futbolu, tarihi bir Süper Kupa finali kararıyla sarsılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Gürsel Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da gerçekleşmesine karşı çıkarak büyük bir polemiği başlattı.

Gürsel Tekin’in açıklamaları, Türk futbolu ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Tekin, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan bu kritik müsabakanın, Türkiye’nin gözbebeği iki dev kulüp arasında gerçekleşmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tekin, kulüplere çağrıda bulunarak, bu karara güçlü bir şekilde itiraz etmelerini umduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan’ın ev sahipliğindeki bu final kararı, futbol camiasında geniş çaplı bir tartışma başlattı. Türk futbol severler ve spor yazarları, finalin Suudi Arabistan’da düzenlenmesinin etik ve sportif açıdan uygun olup olmadığı konusunda fikir ayrılıkları içinde.

Özellikle pandemi nedeniyle sınırlı seyirci kapasitesine sahip stadyumlar ve coğrafi uzaklık, taraftarların bu önemli finali izleyebilme olasılığını da sınırlıyor. Bunun yanı sıra, Türk futbolunun önemli bir kilometre taşı olan Cumhuriyetin 100. yılında yapılacak bu finalin, Türkiye’deki futbolseverlerle bir araya gelerek kutlanması beklentisi oldukça yüksek.

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin bu konudaki resmi tutumları henüz netleşmese de, futbolseverler ve spor otoriteleri, kulüplerin nasıl bir pozisyon alacağını merakla bekliyor. Süper Kupa finali öncesinde, bu kararın kulüpler, futbolcular ve taraftarlar arasında nasıl bir etki yaratacağı konusundaki belirsizlik devam ederken, Türk futbolunda bu olayın uzun süre konuşulacağı kesin gibi görünüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.