Dolar 32,4549
Euro 34,7484
Altın 2.421,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Fed toplantısı öncesi Altın değer kazandı.

Fed toplantısı öncesi Altın değer kazandı.
16 Kasım 2020 21:05
2.328

AHA.Altın fiyatları, Fed’in bu hafta gerçekleştireceği kritik politika toplantısı öncesi yukarı yönde hareket etti.
Altın fiyatları, Fed’in bu hafta düzenleyeceği politika görünümüne ilişkin işaretlerin gelebileceği kritik toplantısı öncesi yükselirken, yatırımcıların dikkatleri koronavirüs aşısı yarışındaki son gelişmelere çevrilmiş durumda.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 15-16 Eylül’de toplanacak. Politika yapıcılarının, toplantı sonrası açıklamada, gösterge faizin sıfır seviyesi yakınında daha ne kadar kalacağı konusundaki mevcut yönlendirmesinde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Ancak böyle bir değişikliğin yakında olabileceği kaydediliyor.

Öte yandan ilaç şirketi Pfizer Inc.’nin CEO’su Albert Bourla, ABD’nin Kovid-19 aşısını yıl sonuna kadar kamuoyunun kullanımına açacağını ve şirketin bu senaryoya göre hazırlandığını söyleyerek, sağlık otoriterlerinin paylaştığı daha heyecansız görüşlere ters bir tablo çizdi. AstraZeneca Plc ve Oxford Üniversitesi, haftasonu yaptıkları açıklamada, İngiltere’de bir katılımcının hasta olmasından sonra durdurdukları aşı çalışmalarına tekrar başladıklarını duyurdular.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 06:48’de ons başına 1,947.53 dolara tırmandı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 yükselerek ons başına 26.8355 dolara çıkarken, platin yüzde 1.3 yükseldi ve paladyum yüzde 0.4 geriledi.

Sydney’de ABC Bullion küresel genel müdürü Nicholas Frappell, “Fed’in yorumları ve Kongre’de mali destek tedbirlerine ilişkin ilerlemeler ya da aksi bir gelişme, bu hafta aşı haberlerine ağır basacak” dedi.

AxiCorp baş piyasa stratejisti Stephen Innes, “Altın bu günlerde ağır hareket ediyor görünüyor, zira Fed’in piyasaya zaten oldukça fazla bilgi sağlamasından dolayı, FOMC toplantısında her iki yönde de kararlı bir hareket başlatacabilecek bir haber ya da bilgi gelmesi beklenmiyor” şeklinde görüş bildirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.