Dolar 32,3729
Euro 34,6838
Altın 2.416,31
BİST 10.049,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

FARK YARATAN ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİĞİ

FARK YARATAN ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİĞİ
5 Nisan 2024 17:40
294

HABERMAX. Yerli ve milli üretime sahip Arabica Coffee House, 1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ulusal Kanser Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Erken Teşhis Hayat Kurtarır: Farkında Ol, Geç Kalma” sloganıyla düzenlenen söyleşi, kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önemini vurguladı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Ankara Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz, uzun yıllara dayanan deneyimleri ve birikimiyle katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

Arabica Coffee House, belirli gün ve haftalarda toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tüm çalışanların katıldığı söyleşide; kanserle mücadelede toplumun her bir bireyinin bilinçli olmasının, erken teşhis ve etkili tedavinin önündeki engelleri azaltacağının altı çizildi.

“KANSERİN ERKEN TEŞHİSİYLE İLGİLİ BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI KRİTİK BİR ROL OYNUYOR”

Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz, konuşmasında meme kanseri gibi yaygın kanser türlerinin erken teşhisinde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, düzenli sağlık kontrollerinin ve kendi kendine meme muayenesinin önemini hatırlattı. Yılmaz; “Kanser, günümüzde maalesef birçok insanın hayatını etkileyen ve üzerinde önemle durulması gereken bir sağlık sorun. Ancak unutulmamalıdır ki, erken teşhisin yapıldığı durumlarda, kansere karşı mücadelede önemli bir avantaj elde ediliyor. Bu nedenle, düzenli sağlık kontrollerinin ve farkındalığın önemi büyük. Meme kanseri gibi yaygın kanser türlerinin erken teşhisinde nelere dikkat etmemiz gerektiğini, kendi kendine meme muayenesinin önemini ve sağlık kontrollerinin önemini her zaman vurguluyoruz. Kanserle mücadelede her birimizin üzerine düşen bir sorumluluk bulunuyor. Bu sorumluluğun en önemli adımlarından biri de bilinçli olmak. Bilinçli bireyler, kanserle mücadelede erken teşhisi destekleyen ve sağlık sistemine olan güveni artıran unsurlar. Son olarak, burada bir araya gelmemizin amacının, kanserle mücadelede farkındalığımızı artırmak ve toplumda önemli bir bilinç oluşturmak olduğunu hatırlatmak isterim. Hep birlikte, erken teşhisin hayati önemini kavrayarak, kansere karşı daha güçlü bir mücadele yürütebiliriz” ifadelerini kullandı.

Söyleşiye katılanlar, Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz’ın bilgileriyle donanmış bir şekilde, kanserle mücadelede erken teşhisin önemini daha da kavradılar. Aynı zamanda, toplumda kanserle ilgili farkındalığın artırılması gerekliliği üzerine önemli bir fikir alışverişi gerçekleşti.

ARABICA COFFEE HOUSE HAKKINDA:

Kahve sektörünün öncülerinden ve yerli bir Marka olan Arabica Coffee House, sektör lideri olabilme hedefi ile Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. Sertaç YALÇIN tarafından, Ankara merkezli olarak 2014 yılında kuruldu. DDY Gıda A.Ş’ yi bünyesinde bulunduran firma, şu an yaklaşık 165 şubesi ile 50’nin üzerinde şehirde hizmet veriyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.