Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Eyüpsultan Belediyesi Ahmet Kekeç Kütüphanesi Açıldı

Eyüpsultan Belediyesi Ahmet Kekeç Kütüphanesi Açıldı
30 Mart 2021 00:16 | Son Güncellenme: 30 Mart 2021 14:46
255

AHA.Ahmet Kekeç İlçe Halk Kütüphanesi açılışı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleri ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımları ile gerçekleştirildi.

Eyüpsultan’da tarihi bir binada yer alan Ahmet Kekeç Kütüphanesi’nin açılış programına; TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,  Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İl ve İlçe Müdürleri, Merhum Gazeteci Ahmet Kekeç’in ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Bando konseri, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından yapılan törende; TBMM Başkanı Şentop, Vali Yerlikaya, Belediye Başkanı Köken, Gazeteci Ahmet Kekeç’in oğlu Hakan Mehmet Kekeç katılımcılara yönelik birer konuşma gerçekleştirdiler.

Başkan Şentop: “Ahmet Kekeç Kardeşimizin İsminin Bu Kütüphaneye Verilmiş Olması Son Derece İsabetli”

TBMM Başkanı Şentop, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında kitap okuma alışkanlığının öneminden bahsederek ülkemizde yeni nesil kütüphanelerin sayısını arttığına dikkat çekti.

Başkan Şentop konuşmasının devamında; “Ahmet Kekeç kardeşimizin isminin bu kütüphaneye verilmiş olmasını son derece isabetli buluyor ve Belediye Başkanımız Deniz Köken’e teşekkür ediyorum. 10 bin kitaplık kütüphane, araştırma merkezi, kitap kafe, ders çalışma alanları, toplantı alanları gibi 120 kişiye hizmet verecek olan Ahmet Kekeç Kütüphanesi’nin çocuklarımız, gençlerimiz ve bütün Eyüpsultanlı vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Şentop konuşmasını, “Bu kütüphanede, tanıştığı kitaplardan yola çıkarak kitap okuma zevkiyle iyi bir okur, hatta yazma serüvenine başlayarak edebiyatçı ve yazar adayları çıkarsa kendimi gerçekten bahtiyar addedeceğim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Vali Yerlikaya: “Kütüphane Haftamız Kutlu Olsun”

Vali Yerlikaya, katılımcılara hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında “Bu hafta,  Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor.  ‘Kütüphane Haftamız kutlu olsun’ diyoruz.  Eyüpsultan’da bu haftayı çok anlamlı ve güzel bir şekilde kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da Rami başta olmak üzere tarihi mekânlarda kütüphaneler, bu şekilde semtlere, mahallelere oradaki çocuklara, gençlere, yetişkinlere dokunuyor. Onların huzurla, güvenle gideceği mekanlar yapılıyor. Gençlerimiz artık evden ziyade dışarıda hem sosyalleşerek hem de özel mekânlarda ders çalışmak, araştırma yapmak, okumak istiyor.” ifadelerini kullanan Vali Yerlikaya, Belediye Başkanı Köken’i çalışmalarından dolayı tebrik etti.

14 Kasım’da Covid-19 sebebiyle vefat eden Gazeteci Ahmet Kekeç’in ailesi ve sevenlerine tekrar başsağlığı dileyen Vali Yerlikaya, “Belediyemizin bu güzel hizmetinin açılışında teşrifleriyle bizleri onurlandıran Gazi Meclisimizin Kıymetli Başkanı’na şükranlarımı arz ediyorum.” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Köken ise, iki senelik süreçte ilçede yapılan faaliyetlerden bahsederek, “Kütüphane Haftası’nda bu kütüphaneyi halkımızın hizmetine kavuşturmak bize ayrı bir mutluluk verdi.” dedi. Köken,  açılışın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Merhum Gazeteci Ahmet Kekeç’in oğlu Hakan Mehmet Kekeç ise; “Babamın hayatının merkezinde kitaplar vardı. Adının Eyüpsultan’da bir kütüphaneye veriliyor olması biz ailesine ayrı bir mutluluk verdi.” diyerek vesile olan herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Köken tarafından TBMM Başkanı Şentop’a hediye takdim edildi.

Kurdele kesiminin ve toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından kütüphane binasının gezilmesi ile tören sona erdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.