Dolar 32,4239
Euro 34,8266
Altın 2.402,18
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

EYT mağdurları Ankara’da: Sandıkta hesap soracağız

EYT mağdurları Ankara’da: Sandıkta hesap soracağız
10 Şubat 2019 23:09
526

AHA.Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları Anıtkabir’de bir araya geldi.

Taleplerine kulak tıkanan ve Meclis’te haklarındaki önergeler AKP, MHP oylarıyla reddedilen onbinlerce Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları Ankara’ya geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 1999’da yapılan ve geriye dönük işletilen yasa nedeniyle prim gününü doldurdukları halde yaş engeline takılarak emekli olamadıkları için yıllardır mücadele ediyor.

Çalıştıkları işyerlerinden prim günlerini doldurdukları için işten çıkarılıyor, yaşlarından dolayı da başka bir yerde iş bulamıyorlar.Mansur Yavaş'tan EYT'lilere destek

Mansur Yavaş’tan EYT’lilere destek

“Devlet bize ‘gençsin, yaşı beklerken başka bir yerde çalış diyor; iş başvurularında ise ‘senin yaşın çok, işe alamayız’ diyorlar. Biz ne yapalım?” diyen EYT’liler, Meclis’te de sorunlarına çözüm bulamadı.

Sabah saatlerinde Anıtkabir”i ziyaret eden EYT liler Aslanlı Yol”u doldurdu.

Bunun üzerine Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında örgütlenerek binlerce EYT’linin katılımıyla toplantılar düzenlemeye başladı.

Bugün saat 9.30’da Anıtkabir’de bulaşarak saygı duruşunda bulunan EYT’liler, saat 13.00’da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde toplandı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır EYT’lilerin “kendilerini görmezden gelen hükümetten sandıkta hesap soracaklarını” söylediklerini aktardı.EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sonuç alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

EYT’lilerin Türkiye’nin “bel kemiği” olduğunu vurgulayan Özüpak, “Bu bir hak arayışıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda yaşamak eziyete dönüşmüştür” dedi.

EYT mağdurları EYT kanunu çıkması için mağduriyetlerinin giderilmesi için 81 ilde etkinliklerle seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

EYT’liler daha önce İstanbul, Bursa ve İzmir’de çeşitli etkinlikle bir araya gelmişti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.