AHA.İçindekiler

Hem Pratik Hem Orijinal!

Yaş Pasta Süsleme Fikirleri

Doğum günü, özel günler ve dilediğiniz her anda hazırlayabileceğiniz yaş pastalar en özenli şekilde görünsün istersiniz. Bunun için çeşitli soslar veya süsleme malzemeleri alırsınız. Tüm malzemeler elinizdedir fakat aklınızda bir görsel yoktur. İşte tam da o anda sizlere yardım etmek için buradayız. Yaş pasta süsleme konusunda size ilham verecek görselleri özenerek seçtik ve özel günleriniz için bu sayfaya ekledik.

Az biraz pasta süsleme teknikleri hakkında bilginiz varsa ve bu işe hevesliyseniz; pasta süsleme malzemeleri gibi ihtiyaçlarınızı temin ettikten sonra pastanın başına geçebilirsiniz. Pasta süsleme şekeri, rakam ve harf kurabiyeler, renkli glazür, gıda simi ve aparatlar hazırsa işe başlamak için geç kalmamalısınız.

Pastanın ikram edileceği ortama ayak uyduran birbirinden farklı pasta süsleme şekilleri sizler için burada. Şimdi hep beraber ağız sulandıran enfes yaş pastaları inceleyelim!

Tarif için: Kase ile Yapılan Yaş Pasta

Pasta Süsleme İşinizi Sanata Dönüştürebileceğiniz 10 Görsel

1) Yılbaşı Esintileri

Klasik pasta şekillerinden sıkılan ve oldukça farklı bir görsel arayanlara bu pasta süsleme fikrini öneriyoruz. Doğa ile iç içe temalı olan yaş pastanın tadı da görüntüsü de görenlerin iştahını açıyor. Bu pastayı özellikle yılbaşı akşamı evde yapmak ise oldukça kolay. Rulo pasta, birkaç kozalak ve sihirli eller ile görenleri hayrete düşüren bir pasta süsleyebilirsiniz.

Tarif için: Odun Pasta

Tarif: Odun Pasta

2) Geleneksel Dokunuşlar

Yaş pastanın dış yüzeyini nasıl süsleyeceğinize henüz karar veremediyseniz, evde bulunan dantellerden ilham alın! Son günlerin modası olan yenebilir dantelli pastalar, estetik açıdan oldukça ilgi görüyor. Çikolata ile hazırlanan dantellerin pasta kremasında bıraktığı izler epey şık duruyor. Siz de kolay ve etkileyici bir pasta hazırlamak istiyorsanız geleneksel dokunuşlar yapıp dantelle süsleyebilirsiniz.

Tarif için: Frambuazlı Dantel Pasta

Tarif: Frambuazlı Dantel Pasta

3) Çikolata Aşkına!

Çikolatayı çok seviyorsanız veya çikolata tutkunu bir arkadaşınıza pasta hazırlamak istiyorsanız, bu pasta süsleme fikrini çok seveceksiniz. Hazırlaması 10 dakikanızı alacak bu yaş pasta, süslemesinin çok kolay olması yönüyle de ilgi görmekte. Denediğinizde ortaya ev yapımı müthiş bir pasta çıkarabilirsiniz.

Tarif için: Çikolatalı Yaş Pasta (10 Dakikada)

Tarif: Çikolatalı Yaş Pasta (10 Dakikada)

4) Çikolata Rendeli Pasta

Pastanelerde satılan bol çikolatalı pastaların süsleme sırrını sizlerle paylaşıyoruz. Bir adet çikolata ve minik bir rende. Pastanıza son dokunuşu verme aşamasında çikolata rendeleyerek iştah açan bir görünüm elde edebilirsiniz. Pasta kremasına yapışan çikolata rendeleri leziz bir uyum içinde olacağa benziyor.

Tarif için: Çikolata Rendeli Pasta

5) Botanik Lezzet

Görselde yer alan pasta süsleme fikri, bitki ve botanikle ilgilenen kişilerin dikkatini çeken bir pasta olmakta. Ayrıca yaş pastalardaki klasik görünümlerden sıkılan ve biraz hareketli motifler isteyenlerin de beğenisini alacaktır. Renk renk çiçek ve bitki figürleri ile bu pasta farklı bir süsleme fikri olarak aklınızda kalabilir.

Tarif için: Motifli Kremalı Çiçekli Pasta (Basic Pasta)

Tarif: Motifli Kremalı Çiçekli Pasta (Basic Pasta)

6) Çilek Rüyası

Yaz döneminde hazırlanabilecek en leziz pastalardan biri de bol çilekli yaş pastadır. Süslemesinden iç malzemesine kadar çilek kullanılan bu iştah açan pasta, tadanlardan büyük beğeni alıyor. Yarım süsleme tekniği kullanıldığından hem zarif hem de iştah açıcı olarak pasta reyonlarında yer alır.

Tarif için: Çilekli Pasta

Tarif: Çilekli Pasta

7) Özel Günlere Akışkan Lezzet

Yaş pastaların en sevilen detaylarından biri de çikolata sosudur. Pek çok kişinin sevdiği çikolata sosu bu pasta modelinde akışkan bir görünüm kazanıyor. Mevsim meyvelerinden pasta üzerinde minik bir dağ oluşturup damakları daha da tatlandırabilirsiniz.

Tarif için: Çikolatalı Yaş Pasta

Tarif: Çikolatalı Yaş Pasta

8) Meyvelerin Renk Dansı

Kolay ve hızlı bir pasta süsleme fikri için bu görsel birçok kişinin işine yarayacaktır. Doğum günlerine ve yıldönümlerine özel olarak hazırlanan bu pasta, mevsim meyveleri ile oldukça iç açıcı! Zevkinize göre tercih edeceğiniz meyveler ile hem hafif hem de damakta iz bırakan tazeleyici bir pasta olacak.

Tarif için: Meyveli Yaş Pasta

9) Krokan Sevenler İçin

Yaş pastanın dışını süslerken krokandan faydalanabilirsiniz. Tatlı tadını ikiye katlayan krokan, yaş pastadan bir dilim alanları kendine hayran bırakacak bir lezzet oluşturuyor. Tadına ve görünümüne doyum olmayan bir özel gün pastası arıyorsanız, tarifimizden yardım alabilirsiniz.

Tarif için: Krokanlı Pasta (Yapım Aşamalı Pratik Nefis Pasta)

Tarif: Krokanlı Pasta (Yapım Aşamalı Pratik Nefis Pasta)

10) Oreo Aşkına

Oreo bisküvisine yoğun ilgi duyanların dikkatini çekecek bir pasta süsleme fikri ile karşınızdayız. Zahmetsiz olan bu yaş pasta süsleme fikri, bir paket Oreo ile nefis bir sonuç verecek. Oreo sevenleri bu pasta başında görmek istiyoruz!

Tarif için: Oreolu Pasta

Tarif: Oreolu Pasta

Pasta Tarifleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Aşamalarıyla Yaş Pasta Yapımı, Resimli Tarifler, Püf Noktaları

Pasta Malzemeleri – Ev Yapımı Pastaları İçin İhtiyacınız Olan 15 Gereç

Şeker Hamuru Nasıl Açılır, Kullanılır? Malzemeleri, Süsleme Fikirleri

25 Denenmiş Yaş Pasta Tarifi

En Afilli 9 Pasta Tarifi – Şık Sunumlu Enfes Lezzetler

Önemli not: Sitemizde yayımlamış olduğumuz makaleler yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır; geçerliliğini zamanla yitirebilir. Söz konusu besinin faydaları, iyi geldiği hastalıklar ve kullanım önerileri hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz. Besinler her bünyede farklı etki yaratabileceğinden, uygulamaya geçmeden önce mutlaka bir doktora danışmanız gerekmektedir. Bu durum göz ardı edildiğinde ortaya çıkabilecek sorunlar ve yan etkilerden sitemiz sorumlu tutulamaz.
Evde Yaş Pasta Süsleme – Kutlamalarınızı Taçlandıracak 10 Kolay Fikir 26.03.2019 tarihinde yayınladı.