Dolar 32,3183
Euro 34,6819
Altın 2.411,15
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Etem Sevik Yazdı: Yaşamın Izi

Etem Sevik Yazdı: Yaşamın Izi
10 Nisan 2024 14:29
194

HABERMAX. Herhangi bir durum karşısında mesela diyelim rüzgar çıktı, üşümemelisin! Bu zaman mevsimine göre giyinmeli öyle dışarı çıkmalısın. Örneğin kazak üzerine palto giyinmelisin. Tişört üstüne hırka almalısın. Kazak üstüne bir kalın giysi giymeden de hareket edebilirsin. Bu yolla hem üşümez, terlemek ve sıkılmazsın. Doğru kararı aklın, hislerinin yönlendirmesi ve isabetli ön görüşünle verebilirsin tabi.

Hani evini nasıl çok iyi biliyorsan, öyle iyi tanıdığın bir yerde ki, bu bir çevre yada alan da olabilir; Karşılaştığın küçük ve büyük değişikliklere de kendini hazırlamalısındır. Yoksa değişimler hayatına yansır. Bir mekansa burası mesela ayağın yenilenen paspasa takılır ve yere düşebilirsin. Veyahut düzenlemesi yeni yapılan bir arazide aracınla bir sulak alana düşme tehlikesini yaşayabilirsin. Bu örnekte iyi bir durumda olsun; Daha önce hiç rast gelmediğin veya karşılaştığın halde dikkatini çekmeyen bir kıza veya bir beyefendiye gönlünü kaptırabilirsin.

Dünyayı yürüdükçe ve kendi etrafımızda döndükçe adımlıyoruz. Öne, arkaya her yöne yürüyoruz. Hepimiz kendi yürüyüşlerimizi kendimize göre yapıyor ve sebep ve sonuçlarını kendimiz deneyimliyoruz.

Sözgelişi hava neyse o. Ne ki, insanda ve her şeyde eksik ve fazla, iyi ve kötü arayışımız devam ediyor.

Beni yaşama çağıran ne varsa suyundan ve huyundan ben kendim olarak karşılarım hayatı. Gerçekten insan sıcaklığımı, saygıyı, sevgiyi, hürmeti, sabrı ve soğukkanlılığımı muhafaza ederek.

Dünya yüzüme güldüğünde bir şeyde mutluluğum olur. Başıma kötü bir şey gelse yorulur zihnim ağırlığınca üzülür kalbim. Fakat daha güçlü çıkarım huzursuzluktan ve kargaşadan ve ben daha bir insan olurum, daha bir adam.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.