Dolar 32,2193
Euro 35,1190
Altın 2.471,97
BİST 10.166,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Eskişehir’de AKP’li Başkan Adayı Hatipoğlu, Gazetecilere Yaptığı Gafla Toplumdan Gelen Tepkiler Artıyor

Eskişehir’de AKP’li Başkan Adayı Hatipoğlu, Gazetecilere Yaptığı Gafla Toplumdan Gelen Tepkiler Artıyor
9 Ocak 2024 18:19 | Son Güncellenme: 9 Ocak 2024 18:29
180

HABERMAX.Eskişehir’de AKP’nin belediye başkan adayı olan isim Nebi Hatipoğlu, yaptığı bir gafla büyük bir tepki çekti. Aday, gazetecilere hitaben yaptığı açıklamada, “Hepinizi maaşa bağlayacağım” şeklinde ifadeler kullanarak eleştiri oklarının hedefi oldu. Olayın ardından Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti, adayın bu açıklamalarını kınadı.Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

AKP’nin Eskişehir Belediye Başkan adayı olan Nebi Hatipğlu, gazetecilere yönelik yaptığı bu gafla kamuoyu geniş çaplı bir tepki verdi. Adayın, basın mensuplarına maaş bağlama vaadi olarak algılanan açıklaması, sosyal medyada ve yerel basında geniş yankı buldu.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi temsilcilerin gazetecilere yönelik maaş vaatlerinin demokratik değerlere zarar vereceğini belirterek, bu tür yaklaşımların basın özgürlüğünü tehdit ettiğini ifade etti. Açıklamada, siyasi temsilcilerin gazetecilere maaş bağlama sözünün, bağımsız basın ilkeleriyle çeliştiği ve basın mensuplarını etkileme girişimi olarak değerlendirildi.

Eskişehir’de yaşanan bu olay, seçim sürecindeki siyasi atmosferi etkilerken, basın mensupları ve toplum tarafından adayın sözleri sert bir şekilde eleştirildi.AKP’li Eskişehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’ndan Tartışmalı Vaat: “Gazetecilere Maaş Vereceğiz”

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Nebi Hatipoğlu, seçilmesi durumunda “belediye lehine çalışan” gazetecilere maaş vereceğini açıkladı. Bu vaat, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Nebi Hatipoğlu’nun açıklamaları, basın mensupları arasında ve sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı. Adayın, belediye bütçesinden asgari ücretle çalışan gazetecilere maaş verme taahhüdü, basın özgürlüğü ve etik konularında çeşitli eleştirilere neden oldu.

Eskişehir’de yerel basın ve sivil toplum kuruluşları, Hatipoğlu’nun bu vaadini sert bir şekilde eleştirerek, gazetecilik mesleğinin bağımsızlığına zarar vereceği ve etik kurallarla bağdaşmayacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Hatipoğlu’nun bu açıklaması, seçim atmosferinde farklı bir boyut kazandırırken, gazetecilik mesleğinin bağımsızlığını koruma adına toplumsal bir duyarlılık oluşturdu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.