Dolar 32,5975
Euro 34,7931
Altın 2.498,37
BİST 9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Erbaa Dereçiftlik’te Yıllardır Yaşanan Su Sorunu Çözüme Kavuştu

Erbaa Dereçiftlik’te Yıllardır Yaşanan Su Sorunu Çözüme Kavuştu
6 Şubat 2021 22:06
355

AHA.Belediyemiz, Yenimahalle’ye bağlı Dereçiftlik’te uzun yıllardır yaşanan su sorununu 9 gün süren çalışmayla çözüme kavuşturdu. Vatandaşlar, su sorunu çözüldüğü için kurban kesti.

Yenimahalle’ye bağlı Dereçiftlik’te uzun yıllardır yaşanan su sorunu Erbaa Belediyesinin yaptığı çalışmalarla çözüldü. 2005 yılında Bölücek köyünün mezrası olan Dereçiftlik, Bölücek köyünün Yenimahalle ismiyle Erbaa’nın mahallesi olmasıyla ilçeye bağlandı. Kurulduğu günden bu yana su sorunu yaşanan alanda belediye ekipleri 3 kilometre uzaklıktaki noktada sondaj kuyusu açtı. Açılan sondajın ardından su, yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğunda bir hatla Dereçiftlik’teki depoya ulaştırıldı. Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Karagöl su sorunu çözülen Dereçiftlik’i ziyaret etti. Vatandaşlar uzun yıllardır devam eden su sorununun çözülmesi sebebiyle kurban kesti.

Belediye ekiplerinin Yenimahalle’de sondaj açıp 3,5 kilometre boru hattı döşediklerini ifade eden Yenimahalle Muhtarı Necmi Tombul “Ben kendimi bildim bileli Dereçiftlik mezramızın su problemi vardı. Su problemini hallettik. Belediyemize, başkanımıza, çalışanlarına söylemeye laf bulamıyorum. Allah razı olsun hepsinden en altından en üstüne kadar çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun onlardan.

Dereçiftlik’te yaşayan vatandaşların yıllardır su sorunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Karagöl “Sadece 15 yıllık değil 70-80 yıllık bir su problemi vardı. Biz yaklaşık 3 bin 500 metre uzunluğunda bir hat çekerek bir çalışma gerçekleştirdik. Dereçiftlik’in su problemini çözmüş olduk. Biz mutluyuz, vatandaşlar mutlu, onlar suyun akmasından dolayı mutluluk yaşıyorlar. Tabi ki diğer eksiklikler de var. İnşallah bu sözümüzü tuttuğumuz gibi diğer eksiklikleri de tamamlayacağız. Ben vatana millete, mahallemize, mezramıza hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.