Dolar 32,5842
Euro 35,0317
Altın 2.460,71
BİST 9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Epson Türkiye Görüntüleme Ürünleri Yöneticisi Mustafa Akmaz, Tarih projeksiyonla canlanıyor

Epson Türkiye Görüntüleme Ürünleri Yöneticisi Mustafa Akmaz, Tarih projeksiyonla canlanıyor
7 Haziran 2023 21:46 | Son Güncellenme: 7 Haziran 2023 21:48
108

HABERMAX.Projeksiyon ürünleri görsel sanatlar ve mekan enstalasyonlarında yeni bir dönem başlattı. Epson’un lazer projeksiyon ürünleri Türkiye’nin en önemli sergileri ve müzelerinde sanat ve tarihi canlandırıyor. Hope Alkazar sergisinden, X-Media Art Museum by DAS DAS’a, Alice Müzikali’nden Truva Müzesi’ne projeksiyonlar etkileyici deneyimler sunuyor

Dijital sanat dünyasında projeksiyon cihazlarının kullanımı hızla artıyor. Görsel sanatlar, performans sanatları ve mekan enstalasyonları gibi çeşitli sanat dallarında kullanılan projeksiyon teknolojisi, etkileyici ve sürükleyici sanatsal deneyimler yaratıyor. Epson’un lazer projeksiyon ürünleri Türkiye’nin en önemli sergileri ve müzelerinde sanat ve tarihi canlandırıyor. Hope Alkazar’dan, X-Media Art Museum by DAS DAS’a, Alice Müzikali’nden Truva Müzesi’ne projeksiyonlar etkileyici deneyimler sunuyor.

Epson’un projeksiyon ürünleri, görsel sanatlar alanında dijital resimlerin ve videoların büyük ölçekli ve yüksek çözünürlüklü sunumlarını sağlamak için kullanılıyor. Aynı zamanda, karmaşık desenler, renkler ve hareketli görseller ile deneysel bir boyut kazandırarak, sanat eserlerinin etkileyici hale getirilmesine olanak tanıyor. Performans sanatlarında, özellikle dans ve tiyatro gibi dallarda projeksiyon aletlerinin kullanımı artıyor. Sahne tasarımlarında, projeksiyonlar, ışık ve görsel efektlerle birleşerek etkileyici ve sürükleyici bir atmosfer yaratıyor. Bu sayede, sanatçılar ve izleyiciler arasında güçlü bir etkileşim sağlanıyor.

Mekansal enstalasyonlarda ise projeksiyon aletleri, mekanları dönüştürerek sanatsal deneyimler sunuyor. Özellikle mimari yapıların yüzeylerine yansıtılan görsellerle, yapılar sanatsal birer objeye dönüşüyor ve izleyiciler için benzersiz deneyimler yaratılıyor.

Epson’un yüksek çözünürlüklü üst düzey projeksiyon ürünleri Türkiye’de Hope Alkazar etkinlik alanı, X-Media Art Museum By DAS DAS, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Pilot Galeri, Alice Müzikali, Truva Müzesi ve diğer büyük müze ve sergilerde kullanılıyor. Sanatı geniş kitlelere yayıyor

Epson Türkiye Görüntüleme Ürünleri Yöneticisi Mustafa Akmaz, üst düzey projeksiyon ürünleriyle sanatın teknolojiyle birleşerek daha fazla kişiye ulaştığını belirterek şöyle konuşuyor: “Sanat teknolojiyle interaktif hale geliyor. Türkiye’de Hope Alkazar etkinlik alanında toplam 20 adet Epson EB-L1750U model 15.000 lümenlik 4Ke lazer projeksiyon ve EB-L20000U model 20.000 lümenlik lazer projeksiyon kullanılıyor. Antalya’da Land of Legends otel Samskara enstalasyonunda da 44 projeksiyon kullanılıyor. Alice Müzikali’nde görsel şovlar Epson projeksiyonlarla yapılıyor. X-Media Art Museum by DAS DAS’ta 18 adet EB-L1755U aktif olarak çalışıyor. Pilot Galeri’nin de sponsorluğunu yürütüyoruz. Çanakkale Truva Müzesi’nde de Epson projeksiyonları kullanıyor. Truva’da tarihin teknolojiyle canlandığını görüyoruz.”

33 binlik pazarda Epson pazar lideri

Epson, 12 markanın bulunduğu Türkiye projeksiyon pazarında yüzde 30’dan fazla pay ile lider konumda bulunuyor. 33 binden fazla projeksiyon satılan pazarda projeksiyon ve kurulumun yapıldığı alana özel mobilya tasarımı da yapılıyor.

Epson Hakkında:

Epson, gerek sürdürülebilir operasyonları gerekse verimli, kompakt ve hassas teknolojileriyle yaşamları, toplulukları ve kuruluşları refaha kavuşturmayı amaçlayan bir teknoloji mucidi ve üreticisidir. Şirketin bugünkü değeri 8,5 milyar Euro’dur. Ar-Ge’ye günde 1,14 milyon Euro yatırımı yapan Espon, kendi ürünlerini, kendi fabrikalarında, kendi özgün teknolojilerini kullanarak ve yüksek çalışma standartlarını benimseyerek üretmektedir. Sürdürülebilir yeniliği daha ileri seviyelere taşımayı hedefleyen marka, 2050 yılına kadar karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından arınmış operasyonlara sahip olmayı taahhüt etmiştir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.