Dolar 32,3625
Euro 34,6893
Altın 2.395,81
BİST 10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ENGİN NURŞANİ KİMDİR?

ENGİN NURŞANİ KİMDİR?
6 Aralık 2020 21:29 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2020 22:00
1.386

AHA.Ünlü Halk Ozanı Ali Nurşani’nin oğlu Aşık Engin Nurşani tedavi gördüğü hastane de bitkisel hayata girdiğini babası sosyal medya platformunda duyurdu.

https://youtu.be/auUM2Bu-bGw

Son iki yıldır ciddi sağlık problemleri yaşayan, gırtlak kanseri olması sonrası Babası Aşık Ali Nurşani’nin gözyaşları ile yardım istediği Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani’nin gırtlak kanseri olması sonrası başlayan tedavi sürecinde sağlık durumu her geçen gün daha da kötüye gitti. Yeni elde edilen bilgilere göre Genç Halk Ozanının yapılan müdahalelere cevap vermediği ve bitkisel hayata girdiği iddia edildi.

Engin Nurşani Kimdir?

Aşık Ali Nurşani’nin oğludur. Kimlik adı Engin Ayhan olup (1980) yılında Almanya’nın Krefeld şehrinde dünyaya gelmiştir. Özgün Türk Halk müziği sanatçısıdır, halk arasındaki deyimiyle bir ozandır.

Asıl ismi Engin Ayhan olup (1980) yılında Almanya’nın Krefeld şehrinde doğmuştur. Özgün Türk Halk müziği sanatçısıdır, halk arasındaki deyimiyle bir ozandır. Babası yine bir ozan olan Aşık Ali Nurşani dir, küçük yaşlardan itibaren babasından müzik eğitimi almış beraber konserlerine katılmıştır. 2003 yılında çıkardığı ilk Albümü ‘Adına bir çizik çektim’ ile profesyonel müzik hayatına adım atmıştır. Bu albümü çıkarmadan önce babası Ali Nurşani karşı çıkmış bunun üzerine Engin Nurşani gizlice İstanbul’a giderek muzik studyosunda deneme yapmış, sesini beğenilmesi ile ilk albüm çalışmalarına başlanmıştır. Ali Nurşani bu olaydan sonra engel olmamış hatta destek olmuştur, başlarda karşı çıkma sebebi ise uzun yıllarını verdiği muzik dünyasında gördüğü vefasızlığın Engin Nurşani’nin de başına gelmesini istemeyişidir daha sonra Engin Nurşani’nin albümlerinde şiir okumuştur.

Gırtlak kanseri tanısı konulan ve tedavisi için yardım talebinde bulunulan halk ozanı Engin Nurşani, magazin basınında yer alan haberlerin ardından gündem olmaya devam ediyor. Erken yaşta şöhreti yakalan Engin Nurşani, son yıllarda oldukça zor günler geçiriyordu. Peki, Engin Nurşani kimdir? Engin Nurşani kaç yaşında ve nereli?

Sosyal medyanın son dönemlerde gündeminde yer alan isim olan Engin Nurşani, babası hakkında bulunduğu iddiaların ardından yeniden araştırılan bir isim oldu. İşte, Engin Nurşani hakkında merak edilen ayrıntılar…

Gerçek ismi “Engin Ayhan” olan Engin Nurşani, 1984 yılında Almanya’nın Krefeld şehrinde dünyaya geldi. Annesi Alman vatandaşı olan Angelika Ayhan, babası ise Ozan Aşık Ali Nurşani’dir. Babası aslen Gaziantep’in İslahiye ilçesiden annesi ise Alman asıllıdır.

Küçük yaşlardan itibaren babasından müzik eğitimi almış beraber konserlerine katılmıştır. 2003 yılında çıkardığı ilk Albümü “Adına bir çizik çektim” ile profesyonel müzik hayatına adım atmıştır.

Bu albümü çıkarmadan önce babası Ali Nurşani karşı çıkmış bunun üzerine Engin Nurşani gizlice İstanbul’a giderek müzik stüdyosunda deneme yapmış, sesini beğenilmesi ile ilk albüm çalışmalarına başlanmıştır. Ali Nurşani bu olaydan sonra engel olmamış hatta destek olmuştur.

2008 yılında Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki bir açılışa katıldıktan sonra Gaziantep’e dönerken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmıştır.

Dilek Nurşani ile evlidir ve “Ozan Ali” adında bir erkek çocuk sahibidir.

2019 yılının mayıs ayında gırtlak kanserine yakalanmıştır. Kısa süre önce rahatsızlanan ve gırtlak kanseri olduğu ortaya çıkan halk ozanı Engin Nurşani için bir moral gecesi düzenlenmiş ve çok sayıda sanatçı da bu geceye katılmıştır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.