Dolar 32,5217
Euro 34,7908
Altın 2.440,14
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Engelsiz Bireyler, Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Doyasıya Eğlendi

Engelsiz Bireyler, Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Doyasıya Eğlendi
4 Aralık 2021 03:05
295

HABERMAX.3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmet vermeye başlayan Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, belediye başkan yardımcıları, daire amirleri, STK temsilcileri, engelsiz bireyler ve aileleri katıldı.

Kaymakam Çelik: “Eğitimle, eğitimi en iyi şekilde yapmakla biz bu evlatlarımızın sosyal hayata, toplumsal hayata sorunsuz bir şekilde karışacaklarını düşünüyoruz”Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, programda yaptığı konuşmada “Bugün aranızda olmaktan huzurlu ve mutluyum, hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diyerek neden mutlu ve huzurlu olduğunu açıkladı ve “En büyük hedefim ve idealim bu evlatlarımızın toplum hayatına, sosyal hayata engelsiz bir şekilde karışmasıdır. Özel gereksinimli çocuklarımızın her türlü ihtiyacı var; Sağlık bunların başında gelir. Ama bunların içinde en önemli ihtiyaçları eğitimdir. Eğitim alanında ne yapabiliriz? Bu çocuklarımız her şekilde, ihtiyaçları neyse ona göre eğitilebiliyorlar. Eğitimle, eğitimi en iyi şekilde yapmakla biz bu evlatlarımızın sosyal hayata, toplumsal hayata sorunsuz bir şekilde karışacaklarını düşünüyoruz.

Bu anlayışla Çekmeköy ilçemizde değerli Belediye Başkanım Sayın Ahmet Poyraz’ın çok büyük emek ve gayretlerle bu noktaya getirdiği tesiste bugün bir araya gelelim istedik. Biz bu tesisin açılışı için bugün burada değiliz. Bugün sadece eğitim anlamında Çekmeköy’ümüzde bu evlatlarımız için ne iş yaptığımızı görmeniz amacıyla buradayız. Sayın Başkanımın eğitim sevdasını, özellikle özel çocuklarımıza olan ilgisini biliyoruz. Bundan sonra da devamı gelecektir, yeni eğitim kurumlarında bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.Başkan Poyraz: “Biz istiyoruz ki buraya gelen bir engelli evladımız, burada istediği, ihtiyacı olan her şeyi bulabilsin”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz programda yaptığı konuşmada herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi ve Çekmeköy Belediyesi olarak 13 yıldır engelli evladı olan annelere yardımcı olduklarını ifade etti. Başkan Poyraz, “Engelli araçlarımızda evden alıp istediğiniz yere nereye gitmek istiyorsanız oraya götürerek, sizlere bir nebze de olsa nefes alacak bir imkan sunuyoruz. Yine aynı şekilde engellilerimizin sinema, tiyatro gibi etkinliklerden yararlanabileceği açık hava gösterileri yapıyoruz. Allah’ın yardımı sizlerin duası ile bu hizmetleri yapmaya gayret ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir aradayız. Bir gün sizi anlamaya, anlatmaya yetmez biliyorum ama bizde istedik ki bu tesisimizde burada belki 1 yıl eğitim alacak evlatlarımızla bir arada olalım. Resmi açılışını henüz yapmıyoruz fakat buraya şu an 600 başvuru var. Biz istiyoruz ki buraya gelen bir engelli evladımız, burada istediği, ihtiyacı olan her şeyi bulabilsin. İstiyoruz ki O evladımızın annesi ‘Allah sizden razı olsun. Bu tesis bu güne kadar gördüğümüz tesislerin içinde en iyisi, biz size dua ediyoruz’ dedirtebilecek hizmeti burada yapmayı Rabbim bize nasip eylesin. Bu tesiste çok emeği olan başkan yardımcım başta olmak üzere bu hizmetlerimizi daha farklı hizmetlerle bütünleştirerek sizlere sunmak için gayret gösteren, bu konularda da çok duyarlı olan Değerli Kaymakamıma, eğitim için çabalayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, bu şehre birlikte hizmet ettiğim ekibime, müdürlerime huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.Programda konuşma gerçekleştiren AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu söyleyerek, özel çocukların yaşamlarını kolaylaştırmak adına yapılan bu çalışma için Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür etti.

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak konuşmasında eğitim çalışmalarında her konuda destek sağlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür etti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.