Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Emotion Coaching İngiltere ve Türkiye Enstitüsü’nün Ortak Eğitimi Dikkat Çekti

Emotion Coaching İngiltere ve Türkiye Enstitüsü’nün Ortak Eğitimi Dikkat Çekti
8 Haziran 2023 19:36
99

HABERMAX.Emotion Coaching İngiltere ve Türkiye Enstitüsü ortaklaşa yüz yüze tam gün süren bir eğitim gerçekleştirdi. Emotion Coaching İngiltere Enstitüsü Kurucu Ortaklarından Dr. Louise Gilbert bu özel bir oturum için ilk kez Türkiye’ye geldi.

Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü’nün Bursa’da 3 Haziran’da Emotion Coaching İngiltere Enstitüsü Kurucu Ortaklarından Dr. Louise Gilbert’in katılımıyla düzenlediği eğitime ilgi yoğun oldu.

Türkiye’de sosyal duygusal öğrenme ve gelişimde duyguların rolü konusunda çalışmalar yapan Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü bu kez, enstitü kurucusu Doç.Dr.Nalan Kuru ve Emotion Coaching İngiltere Enstitüsü kurucu ortaklardan Dr. Louise Gilbert’in ortakverdiği interaktif eğitimle dikat çekti. 3 Haziran Cumartesi günü yapılan eğitime birçok öğretmen, öğrenci ve ebeveyn katıldı.

Emotion Coaching hakkında bilgilerin verildiği, adımlarının açıklandığı, örnek senaryolarla uygulamalar yapılan ve “duygu-davranış-öğrenme” analiz çalışmasının deneyimlendiği interaktif ve yüz yüze olan bu oturum yaklaşık 6 saat sürdü. Daha sonra katılımcılara Dr. Gilbert ve Doç.Dr. Kuru tarafından katılım sertifikası da verildi.

EMOTION COACHING NEDİR? Duygu koçluğu/dostluğu, öğretmenin ve anne-babaların çocuğa, duygularını nasıl tanımlayabileceği ve nasıl uygun ifade edebileceği konusunda yardımcı olmasını destekleyen bilimsel temelli bir yaklaşımdır. Yaklaşım, sosyal duygusal öğrenmeyi desteklemeyi, eğitimde ve gelişimde duyguların rolünü ön plana çıkartmayı ve bu yolla da çocuklarla kurulan iletişimin niteliğini arttırarak daha etkili öğrenmeyi desteklemektedir.

Dr. Louise Gilbert Kimdir? (PhD, MSc, PGCE, RGN, BSc(Hons)) Emotion Coaching İngiltere’nin kurucu ortağı ve Emotion Coaching Baş Lideridir. Meslektaşı Dr. Janet Rose ile birlikte Birleşik Krallık’taki ilk Duygu Koçluğu araştırma projesini tasarlamış, sunmuş ve değerlendirmiştir.

Doç.Dr.Nalan Kuru Kimdir? Erken çocukluk eğitimi uzmanı ve Emotion Coaching Türkiye Enstütüsü kurucusudur. Emotion Coaching İngiltere’nin az sayıdaki uluslararası uygulayıcı eğitmenlerinden biridir. Emotion Coaching (Duygu Koçluğu) tekniğinin, pozitif psikoloji ve sosyal duygusal öğrenme ile bir araya getirildiği, kanıt temelli ilişkisel bir davranış yönetimi modeli olan “Duygu Dostu Öğretmenlik ve Ebeveynlik Yaklaşımı” nı ortaya çıkarmıştır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.