Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ekrem İmamoğlu: Umarım Türkiye bunu bir daha yaşamaz

Ekrem İmamoğlu: Umarım Türkiye bunu bir daha yaşamaz
24 Aralık 2018 22:32
607

AHA.CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’a konuk oldu.Ekrem Ä°mamoğlu: Umarım Türkiye bunu bir daha yaşamaz

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına konuk oldu.

İşte İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“İSTANBUL’UN YENİ NESİL BİR BELEDİYEYE İHTİYACI VAR”

İstanbul seçmeni neden Ekrem İmamoğlu’na oy versin?

25 yıldır bir İstanbul yönetimi yaşıyor İstanbul. Eksileri vardır artıları vardır. Hatta çeyrek yüzyıl diyebiliriz. 25 yıl birazcıs artık insanlara yetmiyor. Hatta biraz da enerjisi düştü. İnsanlar aslında mutsuz. Neredeyse 10 bin yıllık kent dünyanın merkezi olmaya namzet. Dünya kentinin enerjiye, yeni nesil bir belediyeciliğe ihtiyacı var. İstanbullular’ın yüzde 60’a yakını ‘fırsatını bulsam bu kenti terkederim’ diyor.

Biz o enerjiyi vereceğiz insanlara. Bunun adına güleryüz, paylaşmak, ortak akıl, ortak masa, her sorunu konuşabilmek. Vatandaş ‘bu benim belediyem’ diyecek. İşte tam da bu buluşmayı, enerjiyi vaadediyorum. Çözümü vatandaşla buluşturan yeni nesil bir belediyecilikten bahsediyorum. Bu değişime biz hazırız. Bir kere İstanbul kenti mutlu olmalı.İnsanlar sokağa öfkeyle çıkmamalı. Sorunun karşısında muhatabını bulmalı. Çözüm aradığında buluşabileceği makama ulaşmalı.

“İLK 4-5 YILLARININ BAŞARILI GEÇTİĞİNİ KENDİLERİNE DE SÖYLEDİM”

Bir işadamı olarak, sivil topluma, sosyal hayata meraklı olan birisi olarak bu sürecin içerisindeyim. İlk yıllarda faydalı metodları, insan ilişkileri bakımından çok değerli zamanlar geçirmiştir. 94’ün son yıllarını kastediyorum. Bunu kendilerine de söyledim. Toplumla buluşma anında özverileri, yönetime aç bir anlayışın insanlara olan sevgisi, insanların beklentisi için denebilir ilk 4-5 yıl için. Yönetim kabiliyetini yitirmiş, yönetim şevkini yitirmiş bir İstanbul’da kenti hisseden ve kenti birbirinden ayırt etmeyen kurulu bir toplum yaratma arzusundayız.

“UMARIM TÜRKİYE YEREL DEMOKRASİSİ BUNU BİR DAHA YAŞAMAZ”

Büyükşehir belediye başkanlığı gönlünüzden geçti mi?

Tabii ki. Beylikdüzü’nü yönetmek, yarınlarda İstanbul’u yönetmek demişim. Sizi hayale götüren sizin istekli olmanızdan ziyade toplumun sizi itmesidir. İnsanlar sizi hisseder, o sürece iter. İnsanlardan kastım İstanbul’un yaşayanları. Bu tetikleme sonrasında parti yöneticilerinin dikkatini çekersiniz. Bizim parti büyüklerimizin, başta genel başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada işaret, sinyal ne zaman derseniz, mâlum sayın Topbaş istifa ettirildi biliyorsunuz. Şunun altını çizmek isterim, umarım Türkiye’nin yerel demokrasisi böyle bir şeyi yaşamaz.

Sahada sayın Erdoğan da olacak. Bu sizi tedirgin ediyor mu?

Hiç etmiyor. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayıyım. İstanbullular’la ilgineceğim. Üreteciğim işler İstanbulla ilgili. Bir İstanbullu olarak sayın Cumhurbaşkanı’nın beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul’a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir.

 

 

https://www.gercekgundem.com/siyaset/59117/ekrem-imamoglundan-binali-yildirim-aciklamasi

GERÇEK GÜNDEM

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.