Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ekrem İmamoğlu, Kadir Abisini ziyaret etti!

Ekrem İmamoğlu, Kadir Abisini ziyaret etti!
29 Aralık 2018 00:38
760

AHA.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı, Taksim’deki çalışma ofisinde ziyaret etti.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl görevdinden istifa eden AKP’li Kadir Topbaş ile biraya geldi. Sıcak bir havada geçen görüşmede Topbaş geçtiğimiz yıl verdiği istifası ile ilgili de konuştu. Kadir Topbaş “Şunu ilk defa söyleyeceğim, benden istifam istenmeden ben istifamı verdim. Başka detayları var ama girmeyeceğim. Doğru yaptığıma inanıyorum. ” dedi.

İstanbul’un eski belediye başkanlarına ziyaret turu başlatan CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu; önceki gün gerçekleştirdiği Bedrettin Dalan, Nurettin Sözen ve Ali Müfit Gürtuna ziyaretlerinin ardından bugün de Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Kadir Topbaş’ın Taksim’deki ofisinde gerçekleşen ziyarette İmamoğlu ile Topbaş bir süre başbaşa görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kadir Topbaş, başkanlığı dönemindeki tecrübelerini aktararak, İmamoğlu’na hayırlı olsun dileğinde bulundu. Yerel yönetimlerin demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu hatırlatan Topbaş, yerel yönetimlerin güçlü olduğu ülkelerde, demokrasinin ilerlediğini ve kalkınmanın olduğunu söyledi.

“TÜM ADAYLARA KAPIMIZ AÇIK”

Tüm partilerin adaylarına kapısının açık olduğunu ve seçilmeleri halinde bile tecrübelerini aktarmaya hazır olduğunu ifade eden Topbaş, İmamoğlu’na tavsiyede de bulundu. Topbaş, “Bu demokratik yarış, bu yarışta halk takdir edecek. Muhatabınız adaylar olarak karşılıklı çekişme olmamalı. Sayın Kılıçdaroğlu ile de yapmadım, Sayın Sarıgül’le de yapmadım. Muhatabımız halk dedim. Topluma güzel mesajlar verirsek, barışık ve medeni durursak toplumdaki gerginlikleri azaltırız. Bu parlamentoya kadar yansır.” diye konuştu.

“İSTİFAM İSTENMEDEN İSTİFA ETTİM”

Kadir Topbaş gazetecilerin “İmamoğlu acaba sizin oyunuzu alabilecek mi?” sorusuna ise hâlaâ siyasi parti kimliğinin devam ettiğini ve AKP delegesi olduğunu hatırlatarak yanıt verdi. Ekrem İmamoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada Kadir Topbaş’ın çok değerli bir siyasetçi olduğunu ve İstanbul tarihinde uzun süre hizmet etmiş değerli bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

İmamoğlu “İstanbul’a dair sözü olan herkesi dinleyeceğiz şiarıyla yola çıktıkb En önemli sözler bu güzel şehri yöneten insanların, çok değerleri tecrübeleri vardır, bu bakımdan buradayız. Görüşme talebimizi kabul ettiler, onur doydum.” dedi.

topbas-imamoglu3
Tecrübe almak için hangi siyasi partiden olursa olsun bakmayacaklarını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Sayın başkanımız çok güzel bir tanımda bulundu, yerel seçimlerin siyaset üstü bir tavırla yönetilmesi ve yürütülmesi gerektiği konusunda Türkiye kamuoyuna çok mühim bir tanımlamada bulundu. Çünkü gerçekten bu şehirde yaşayan insanlar sizin muhatabınızdır ve iki kişi arasında geçen bilek güreşi değildir. Tam aksine vatandaşa ne vereceğimizle alakalı bir süreçtir. Umarım bu gündemin dışına taşmayan bir seçim süreci yaşarız. Türkiye’nin de belki de nefes alması, soluklanması ve gerçek konular üzerinden bir süreç yaşaması adına da örnek bir süreç olur.” dedi.

Ziyaret sonrasında Topbaş, İmamoğlu’na “Muhteşem İstanbul” kitabını, İmamoğlu da Topbaş’a Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta geçirdiği günleri kronolojik olarak anlatan “Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü” adlı kitabı hediye etti.

KAYNAK-HABER-SÖZCÜ

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.