Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Ekrem İmamoğlu: “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir”

Ekrem İmamoğlu: “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir”
16 Temmuz 2024 00:36 | Son Güncellenme: 16 Temmuz 2024 00:40
348

HABERMAX. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet’in kimsesizler için taşıdığı önemi vurgulayan anlamlı bir sözle Atatürk’ün bir anısını paylaştı. İmamoğlu, Atatürk’ün şu sözlerini aktardı:Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilir
“Atatürk’ün bir anısı var. Bir şehit çocuğu ‘Acaba benim babam yaşıyor mu?’ dediğinde ‘Bundan sonra senin baban Cumhuriyettir.’ diyor.”

İmamoğlu, bu sözlerle Cumhuriyet’in sadece bir devlet yönetim biçimi olmanın ötesinde, Türkiye’nin tüm vatandaşları için bir koruyucu, rehber ve destek olduğunu ifade etti. Cumhuriyetin, kimsesizlerin ve dezavantajlı grupların da yanında olduğunu belirten İmamoğlu, bu anının Türkiye’nin sosyal ve siyasi dokusunda önemli bir yer işgal ettiğini vurguladı.

İmamoğlu’nun sözleri, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini hatırlatmanın yanı sıra, bugünün koşullarında da hala geçerliliğini koruyan bir mesaj taşıyor. Cumhuriyetin, adalet, eşitlik ve herkes için fırsat eşitliği anlamına geldiğini vurgulayan İmamoğlu, Türkiye’nin bu değerleriyle geleceğe güvenle bakabileceğini ifade etti.Bir 9 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilirEkrem İmamoğlu: “Alevi Yurttaşlarımız Bu Toprakların Çimentosu”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Cemevi’nde Alevi vatandaşların Muharrem matemi lokmasına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu’nun sözleri şöyle:

İmamoğlu, Alevi yurttaşların Türkiye’nin birliği ve beraberliğinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, “Bu toprakların çimentosu onlardır. Bu güzel cumhuriyetin, bu güzel memleketin var oluşundan bugüne en ön saflarda mücadele etmiş doğruluk için mücadele etmiş vatandaşlarımızdır” dedi.

Alevi yurttaşların ibadethanelerinin Cemevleri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu topraklarda tartışılmayacak bir şey var. Alevi yurttaşlarımızın ibadethanesi cemevleridir. Bu kadar net.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin kültürel ve dini çeşitliliğine saygının önemini vurgularken, Alevi yurttaşların toplumsal hayatta hak ettikleri yeri alması gerektiğini ifade ettiği bir mesaj taşıyor.Bir 5 kişi ve yazı görseli olabilirBir 5 kişi ve yazı görseli olabilirBir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.