Dolar 32,1829
Euro 34,7304
Altın 2.438,90
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Ekrem İmamoğlu: Aleviler benim derin vicdanımı temsil ediyor

Ekrem İmamoğlu: Aleviler benim derin vicdanımı temsil ediyor
23 Şubat 2019 21:31
607

AHA.CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli’deki seçim turunun son durağında Pir Sultan Abdal Cemevi Dayanışma Yemeği’nde Alevi vatandaşlarla buluştu.Ekrem Ä°mamoğlu: Aleviler benim derin vicdanımı temsil ediyor

CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli’deki seçim turunun son durağında Pir Sultan Abdal Cemevi Dayanışma Yemeği’nde Alevi vatandaşlarla buluştu.

Beylikdüzü’nde tamamı belediye bütçesinden karşılanan cemevi binasını, kısa bir süre sonra hizmete açacaklarının müjdesini verdi.Ekrem İmamoğlu, Alevi vatandaşlarla buluştuGaleri: Ekrem İmamoğlu, Alevi vatandaşlarla buluştu

”Bu bir lütuf değil. Kamunun Alevi vatandaşlarımıza olan borcu” diyen İmamoğlu, konuşmasını, ”Hızır, hem sizin hem de benim yoldaşım olsun” sözleriyle bitirdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli’deki seçim turunu, Pir Sultan Abdal Cemevi Dayanışma Yemeği’ne katılarak bitirdi.

Etkinlik, Semah gösteriyle başladı. Ardından sahneye çıkan İmamoğlu, ”Sultanbeyli’de sizlerle gönül gönüle olmaya geldim. Soluklanmaya geldim. Gönlüme sizden güzel duygular katmaya, enerji almaya geldim. Moral kazanmaya, buradan çıkarken coşa coşa koşmaya geldim. Annemin yüzüne baktığım zaman, hata yapmamam gerektiğini görürüm. Hatadan korunmaya çalışırım. Babamda da ayrı bir şefkat vardır. Ondan güç bulurum. Anne ve baba, bir insan için çok kıymetlidir. Toplumun bazı değerleri vardır. Alevi vatandaşlarımızın dünyaya bakışı benim derin vicdanımı temsil ediyor” dedi.

”Ben buyum”

”İstanbul’un adalete, vicdana, eşitliğe, özgürlüğe ve herkese eşit fırsat sunacak yönetime ihtiyacı var” diyen İmamoğlu, ”Aday olarak ‘yürekten huzur’ diyerek yola çıktım.

Toplumun farklı kesimlere gidiyorum. Partimin yönetmediği ilçelere gidiyorum, gideceğim. Doğru yaptığımız şeyleri ve hatalarımızı görüyoruz bu şekilde. İnsanların huzura ihtiyacı var.

Kimseye farklı bakmıyor, ayrıştırmıyorum. Ben buyum. Sahiyim, gerçeğim. Beni, bu şekilde anlatın, ‘İmamoğlu budur’ deyin” diye konuştu. İmamopğlu, insanların herkese talimat veren, soyunu sopunu sorgulayan yöneticilerden usandığını belirtti.

”Lütuf değil, kamu borcu”

”Cemevi Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesidir” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Cemevi ziyaretlerinde huzur bulurum. Derin bir Anadolu hissederim. Cami de bir cemevi de bir. Başka inançlara saygı gösteren bir belediye başkanı olacağım. Cemevlerimizin farklı ihtiyaçları konusundaki sıkıntılarını da biliyorum. Beylikdüzü’nde, kamuya ait bir arazide cemevi projesi yarışması düzenledik. 150’ye yakın proje katıldı.

Birinci projeyle ilgili kamu ihalesi yaparak cemevimizi başlattık. Tamamı belediye imkanlarıyla yapılan ilk projedir. Bu bir lütuf değil. Kamunun ve kurumların Alevi vatandaşlarımıza borcu vardır. Burada yapacağınız Cemeviniz de bize emanettir. Hiç endişeniz olmasın. Kazanalım, çok güzel şeyler yaşayacağız.” İmamoğlu, konuşmasını, ”Hızır, hem sizin hem de benim yoldaşım olsun” sözleriyle bitirdi.

GERÇEK GÜNDEM

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.